Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju

U gradskoj vijećnici Grada Vukovara upriličena je svečana dodjela Ugovora poljoprivrednicima koji su ostvarili potporu iz Programa bespovratnih potpora u poljoprivredi za 2019. godinu.

Tvrtka Pevec je u Vukovaru realizirala 45 milijuna vrijedan projekt koji je rezultirao otvaranjem novoga prodajnog centra koji se prostire na oko 5.000 kvadrata i broji 50-ak novozaposlenih .

Produljuje se radno vrijeme svim ugostiteljskim objektima iz skupine "Restorani" i "Barovi" na području grada Vukovara, u zatvorenom i otvorenom prostoru (terase) do 3,00 sata za dane od 2. listopada 2019. g. do 5. listopada 2019. g., povodom obilježavanja događaja „Dani hrvatskog turizma“, koji će se ove godine održati na području Slavonije. Svečano otvorenje manifestacije održat će se u srijedu 2. listopada s početkom u 18,30 sati u dvorcu Eltz, u Vukovaru.

Sukladno obavijesti Hrvatskih voda,  u vremenskom razdoblju rujan – prosinac 2019. godine, izvodit će se radovi na kanalima i ostalim građevinama za detaljnu melioracijsku odvodnju na području grada Vukovara, prema priloženoj  karti kanalske mreže.

U gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen treći projekt u nizu prijavljenih projekata u Programu prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. Prva dva projekta su projekt „Common“ namijenjen smanjenju emigracije i gubitka radne snage te projekt „Panona“ namijenjen nastavku razvoja urbanog turizma Vukovara.

LAG Srijem objavljuje 3. LAG Natječaj iz Lokalne razvoje strategije LAG-a Srijem 2014.-2020. za tip operacije 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, a koji je sukladan tip operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

pic 006Presijecanjem vrpce u srcu Dubrovnika, među starim zidinama, 25. srpnja otvorena je trgovina zadruge Vrhunsko vukovarsko, pod nazivom „Vrhunsko vukovarsko- Vukovarska kuća" koja objedinjuje i svim Dubrovčanima, ali i posjetiteljima grada Dubrovnika nudi najbolju ponudu iz Vukovara.

pic 06Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju, Marijana Grubišić, svečano su uručili vukovarskim poduzetnicima Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava.

Sukladno Odluci Župana o proglašenju prirodne nepogode (tuča) na području Grada Vukovara od 9. srpnja 2019.g., pozivaju se svi poljoprivredni proizvođači i drugi oštećenici koji imaju štetu uzrokovanu elementarnom nepogodom na području grada Vukovara da izvrše prijavu štete u roku od 8 dana od proglašenja elementarne nepogode, odnosno zaključno s 16. srpnja 2019.

pic 02Radovi na rekonstrukciji raskrižja državne ceste D2 i ulica Županijske, Gundulićeve i Dunavskog prilaza u kružni tok sa sanacijom postojećeg i izgradnjom novog nadvožnjaka preko pruge u punom su jeku. Riječ je o iznimno značajnom projektu čime se dramatično mijenja izgled grada Vukovara.