Ostale vijesti

Osamnaesti Vukovarski filmski festival održava se od 28. kolovoza do 1. rujna, a prvi put u svojoj povijesti prikazat će baš sve oskarovske kandidate podunavskih zemalja u rashlađenim dvoranama CineStara! Uz njih na festivalu će se prikazati i novi film velikog Romana Polanskog premijerno prikazanog u Veneciji, pobjednik Berlinalea te hrvatski osvajač male Zlatne palme u Cannesu!

Najmlađi članovi KUD-a Kolo osvojili visoko 2. mjesto na Dječjoj županijskoj smotri folklora

Dana 05.07. 2024. godine u Paviljonu II Gradskog muzeja Vukovar otvorena je izložba „Kad cvatu bijeli ljiljani“ autora Miroslava Šarića, kolege iz Zavičajnog muzeja Našice. Izložba je posvećena pobožnosti sv. Antunu Padovanskom u našičkom i slatinskom kraju, te prikazuje materijalnu, ali i nematerijalnu baštinu. Prikazuju se predmeti koji su i koje još uvijek koriste vjernici pri iskazivanju osobne pobožnosti prema sv. Antunu.

Okupljene je pozdravila ravnateljica Ana Filipović, koja je istaknula kako je izložba realizirana upravo da se Vukovarskoj publici prezentira zbog važnosti štovanja sv. Antuna i u našem gradu. O samoj izložbi upoznao nas je autor Miroslav Šarić koji je između ostalog rekao da je sv. Antun svetac cijeloga svijeta, pa je tako izložba gostujućeg karaktera, te nakon niza gostovanja u Hrvatskoj danas deveti put izložena. Prisutne je pozdravila i etnologinja viša kustosica Renata Devetak-Roca, koja je naglasila da se izložba nadopunila i sa predmetima iz Etnografske zbire grada Vukovara, te je izložbu proglasila otvorenom. 

Izložba je otvorena do 23.kolovoza 2024.

FOTO: Miroslav Šlafhauzer

Vukovarski gimnazijalci ove su godine prvi puta sudjelovali u online projektu Instituta za inovacije „Digitalni inovacijski inkubator“ i za svoj projekt Arduino Express, osvojili 2. mjesto!

Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo „DUNAV” Vukovar je i ove godine u gradu Vukovaru, 29.lipnja 2024.god. organiziralo manifestaciju naziva ''DUNAV SVOME GRADU'' - 16.SUSRET FOLKLORNIH DRUŠTAVA, u povodu međunarodnog Dana Dunava.

29.06.2024. u sportskoj dvorani Danijel Rehak, u organizaciji GK Vukovar održan je 1. Vukovar Kup

Četvrta eko akcija čišćenja korita Neretve

POZIV NA UPIS U ŠKOLU ODBOJKE NA PIJESKU U VUKOVARU

U Makarskoj se održava 26. međunarodni rukometni turnir Makarska 2024.

U Osijeku se 21.-23.06. održalo Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici, na kojem se okupilo preko 500 natjecateljica i natjecatelja.