Gradske vijesti

Ulicama grada Vukovara prošla je svečana povorka jahača i konjskih zaprega, a građani su imali priliku uživati svu ljepotu slavonskih običaja, konja, kočija i narodnih nošnji.

U organizaciji dviju vukovarskih zadruga, Vukovarska vina i Vrhunsko vukovarsko ovaj vikend rezerviran je za proslavu Vinkova uz brojne sadržaje.

U gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen uspjeh Razvojne agencije Vukovar koja u suradnji s Gradom Vukovarom ponovno bilježi stopostotnu učinkovitost po pitanju odobrenja europskih projekta, a jedan od takvih ovoga puta je i već dobro poznati projekt VukovART – Luka umjetnosti.

Odlukom Gradskog vijeća Grada Vukovara imenovani su novi članovi Kulturnog vijeća Grada Vukovara, a to su Mirela Hutinec, Gorana Kušić, Jelena Miškić, Vlasta Novinc i Robert Rac.

U organizaciji Hrvatske zajednice županija, Gradskog muzeja Vukovar i Vukovarsko-srijemske županije, otvorena je izložba "Volim svoju županiju" u Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja u Vukovaru.

Obavještavamo sve građane grada Vukovara da se na e-savjetovanju nalazi Nacrt Izmjena i dopuna Programa energetske obnove obiteljskih kuća, temeljem kojeg će Fond za zaštitu i energetsku učinkovitost nastaviti sa sufinanciranjem ovog programa.

Projekt je to koji je su sufinancirali Ministarstvo graditeljstva i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, a ukupna vrijednost iznosila je 1.264.279,25 kuna.

Grad Vukovar organizira svečani ručak za bračne parove s 50 i više godina braka, a koji imaju prebivalište na području grada Vukovara.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava obišao je Službu civilne zaštite Vukovar, a voditelj Službe Stjepan Draganić tijekom posjete je gradonačelnika upoznao s djelokrugom rada.

Republika Hrvatska obilježava 28. godišnjicu međunarodnog priznanja te 22. godišnjicu mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i završetka mandata UNTAES-a.