Gradske vijesti

I ove godine Grad Vukovar je organizirao besplatno ljetovanje za vukovarske osnovnoškolce. Prva skupina učenika je noćas krenula put Jadranske obale, u Lječilište Veli Lošinj, a ispratio ih je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima poželjevši im sretan put i dobru zabavu tijekom idućih 7 dana ljetovanja.

Vukovar se može pohvaliti s 56 dječjih igrališta, što je zavidan broj s obzirom na površinu grada, koji doseže malo koja lokalna zajednica u našem okruženju.

Dobili smo obavijest od Općine Dugopolje kako se odustaje od ljetovanja vukovarske djece zbog epidemiološke situacije COVIDA-19.

Otvoreni bazeni Plivališta u Vukovaru započinju s radom u petak 10. srpnja, a uskoro se očekuje početak prijevoza građana na Vukovarsku adu.

„Ovime želimo promovirati domaće proizvode i proizvođače te istaknuti kvalitetu proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava," rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

1. adulticidni tretman komaraca sa zemlje na području Grada Vukovara dana 08.i 09. srpnja 2020. godine.

"Buduće generacije u Marku Babiću imaju izuzetno dobar primjer kako se voli i brani svoje te kako se služi drugima," rekao je gradonačelnik Penava.

"Zbog inertnosti državnih institucija i političkih odnosa stopiraju se projekti i investicije," rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Na temelju provedenog postupka bodovanja, a sukladno kriterijima objavljenima u Javnom pozivu Grada Vukovara za prijavu djece na besplatno ljetovanje u organizaciji Grada Vukovara u Lječilištu Veli Lošinj, objavljujemo rezultate.

Na temelju članka 9. stavka 2. Odluke o stipendiranju učenika i studenata ("Službeni vjesnik" Grada Vukovara br. 11/18 i 3/19) Gradonačelnik Grada Vukovara raspisao je 15. listopada 2019. godine Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima iz proračunskih sredstava Grada Vukovara za školsku/akademsku godinu 2019./2020.
Obavještavamo stipendiste Grada Vukovara da je dana 03. srpnja 2020. godine isplaćena stipendija za mjesece LIPANJ 2020. godine svim stipendistima koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije u školskoj/akademskoj godini 2019./2020.