Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u svom Uredu primila je članice Udruge „Braniteljice Domovinskog rata Republike Hrvatske" predvođene predsjednicom Udruge Svjetlanom Dželalijom – Kovačić, zamjenicu gradonačelnika Grada Vukovara Ivanu Mujkić te predsjednika Savjeta za branitelje Grada Vukovara Tomislava Josića.

Pri ovom značajnom susretu Predsjednica je braniteljicama, kao i braniteljima, zahvalila na doprinosu, hrabrosti i nesebičnosti pri stvaranju neovisne Republike Hrvatske, saznala puno više o zalaganju Udruge u današnjem društvu, humanitarnim akcijama koje svakodnevno organiziraju, Europskim projektima u kojima sudjeluju kao i drugim raznim programima kojima pridonose razvoju naše lokalne zajednice.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić istaknula je ponos što iste te žene, čiji je doprinos davne 1991. godine bio od velike važnosti i danas djeluju na svim društvenim područjima. Sve te hrabre žene nisu posustajale kada je bilo najteže, a upravo one, svakodnevno nam daju do znanja koliku važnost predstavljaju za čitavo naše okruženje.

Predsjednica Grabar- Kitarović naglasila je kako je uloga braniteljica u Domovinskom ratu bila neupitna, a istaknula je i važnost njihove uloge danas, kada djeluju na dobrobit svih i dalje, bez posustajanja, ulažu u životne vrijednosti.