Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je 22 vukovarska studenta koji su u akademskoj 2015/2016. godini postigli izvrstan uspjeh.
Za svoj uspjeh te kao poticaj daljnjem postizanju vrhunskih rezultata, ovom prilikom gradonačelnik je izvrsnim studentima čestitao na trudu koji ulažu u sebe, svoj uspjeh i rad te uručio nagrade u iznosu od 500 kn kao izraz podrške Grada Vukovara.


„Ovom mjerom Grad Vukovar još jednom pokazuje svoja nastojanja, brigu i konkretne mjere u poticanju uspješnosti mladih te njihovom zadržavanju na području Grada Vukovara," rekao je gradonačelnik Penava ističući svoje ugodno iznenađenje kako je gotovo polovica nagrađenih studenata s područja Medicine. Ostali, ne manje vrijedni studiji, koje nagrađeni studenti pohađaju jesu Biologija, Molekularna biologija, Dentalna medicina, Klavir, Likovna kultura, Rani predškolski odgoj i obrazovanje, Financijski menandžment, Animirani film i novi mediji, Zaštita prirode i okoliša, Ruski jezik i Anglistika, Fizioterapija te Filozofsko-Teološki studij.


„Svi ste vi budućnost i perspektiva grada Vukovara, a vaša znanstvena postignuća su na ponos svih nas," zaključio je gradonačelnik Penava.


Pročelnica Ana Živanović rekla je kako je u proračunu Grada Vukovara za 2017. godinu izdvojeno 2.300.000 kuna za stipendiranje 264 studenta.