Hrvatski dizački savez i grad Split, uspjeli su na natječaju i dobili organizaciju ovogodišnjeg Prvenstva Europe za seniore, koje će se održati u sportskom centru "Gripe"od 01.-08. travnja.
Na ovogodišnju smotru najboljih dizača utega Europe, prijavljeno je oko 400 natjecatelja iz 42 zemlje a direktan TV prijenos sa Prvenstva, vršit će HRT i "Eurosport".

Izbornik Hrvatske dizačke Reprezentacije Boško Čavka, za nastup na ovom Europskom Prvenstvu za seniore, objavio je imena natjecatelja koji će braniti boje Hrvatske u Splitu.
Izbornik je odlučio pomladiti našu Reprezentaciju, te će za ženski dio ekipe uz tri iskusne seniorke iz Osijeka, Tihanu Majer, Teu Šojat (DK "Slavonija") i Mihaelu Kruljac (KDU "Osijek"), u dresu sa državnim grbom, nastupiti i dvije juniorke članice KDU "Matadura" iz Splita, Ivana Rumenović i Karmen Budiša i tri kadetkinje iz KDU "Vukovar", LUCIJA GRAČANIN (do 58 kg.), HERMANA DERMIČEK (do 75 kg.) i ANA CRNJAC (+90 kg.).

Prije nekih 6 mjeseci, objavili smo da je Hermana Dermiček, naša višestruka državna Prvakinja i rekorderka za sve mlađe uzraste i najbolja Perspektivna sportašica Vukovara za 2015. godinu, prestala sa treninzima, ali smo napomenuli da su joj vrata kluba uvijek otvorena !
U međuvremenu se Hermana vratila treninzima a Izbornik Reprezentacije joj nije "uzeo za zlo" izostanak sa Europskog Prvenstva za uzrast do 15 godina, održanom u Poljskoj, pripisujući to njenim pubertetskim godinama, te ju je pozvao u Reprezentaciju.

"Ima li veće časti za mene kao njihovog trenera od nastupa moje djece na Europskom Prvenstvu ! Satisfakcija je to za moj volonterski rad u KDU "Vukovar", jer nikakvi honorari nisu vrjedniji od nastupa u dresu sa Hrvatskim grbom" !

Plasmani koje će ostvariti naše mlade Reprezentativke nisu primarni, jer one sa svojih 15 godina, ne mogu se ravnopravno boriti sa i duplo starijim natjecateljima, ali njihov nastup je zalog za budućnost hrvatskog dizanja utega i sam poziv u seniorsku Reprezentaciju je veliko priznanje našim djevojkama, klubu i Gradu Vukovaru !
Svaki plasman među 20 najboljih u Europi za seniore, bit će uspjeh, pogotovu ako bude "začinjen" kojim novim državnim rekordom za mlađe uzraste natjecatelja, kako su nas često do sada znale obradovati ove naše mlade Reprezentativke !

Za KDU "Vukovar"
Milan Kordić