Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima je obišao radove na biciklističkoj stazi u Vinkovačkoj ulici u Vukovaru. Radove započete u lipnju izvodi gradska tvrtka Komunalac d.o.o., a završetak je predviđen u rujnu ove godine. Biciklistička staza ukupne je duljine 1278 metara.

Gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo napretkom radova na biciklističko-pješačkoj stazi te je podsjetio kako je na području Vukovara trenutno 18 kilometara biciklističkih staza.
“Biciklistička staza u Vinkovačkoj ulici na kojoj se nalazimo prva je dionica projekta kroz koji ćemo izgraditi dodatnih 17 kilometara staza za bicikliste. Nastavljamo istim tempom razvijati biciklističku infrastrukturu u gradu, ponajprije zbog sigurnosti naših građana, ali i zbog mogućnosti rekreacije i boravka na otvorenom. Cilj nam je svakako smanjiti i emisiju stakleničkih plinova te ljudima omogućiti aktivan život. Nastavit ćemo ubrzo i s drugim dijelom projekta koji će se nasloniti na projekt u sklopu ITU mehanizma putem kojega će se izgraditi biciklistička staza prema Bršadinu i Trpinji. Zaista hvale vrijedni projekti koji će prometovanje biciklima podići na visoku razinu”, rekao je gradonačelnik te je pojasnio kako je ugovorena vrijednost radova na Vinkovačkoj ulici 426.815,70 eura s PDV-om.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig osvrnuo se na nastavak projekta u sklopu kojega se izvode radovi na biciklističkoj stazi u Vinkovačkoj ulici.
“Izradili smo dokumentaciju za budućih 17 kilometara staza uz izrazito frekventne ceste na području grada Vukovara, a nakon Vinkovačke ulice započet ćemo s radovima na izgradnji biciklističke staze u Ulici Matice hrvatske, a potom u Ulici Blage Zadre u Borovu naselju”, najavio je pročelnik Čulig te je pojasnio kako će radove u Vinkovačkoj ulici sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku s 350.000,00 eura, a uvjet je bio sadnja hortikulture uz staze. Pročelnik Čulig pojasnio je i kako se ovom biciklističkom stazom omogućio pristup stambenim objektima na državnu cestu što do sada nije bio slučaj.