Na odvojku Ulice Vijeće Europe izvedeni su radovi na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste koji obuhvaćaju radove na iskopu i ugradnji kamene nosive kolničke konstrukcije s ugradnjom geotekstila, ugradnji asfaltnog sloja debljine 7 cm te postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije. Vrijednost radova je 31.856,79 eura s PDV-om, a izvođač radova bila je tvrtka Cestorad d.d.

Sanirani odvojak je sa suradnicima obišao gradonačelnik Ivan Penava.
Odvojak je saniran na inicijativu sugrađana. Put je okružen suncokretima i kukuruzima te se nalazi na rubnom dijelu grada kojemu podižemo standard kakav stanovnici i zaslužuju. Imamo na umu i ulice koje nisu sanirane u gradu, a kojih je mali broj, poput SR Njemačke i Preradovićeve. Finaliziramo planove za njihovu sanaciju te ćemo privesti kraju obnove ulica nakon Domovinskog rata. Ovaj projekt je jedan u nizu kojega smo dovršili u ovoj godini i drago nam je da kontinuirano razvijamo gradsku infrastrukturu“, rekao je gradonačelnik.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig istaknuo je kako je Grad Vukovar, nakon sanacije poljskih puteva, odnosno n nerazvrstanih cesta u naseljima Lužac i Sotin, nastavio sa sanacijom cesta spajanjem dva projekta.
Od Hrvatskih željeznica osigurali smo kamenu granulaciju kao podlogu budućim cestama u donaciji male vrijednosti, a nakon toga smo proveli asfaltiranje u punom profilu. S asfaltiranjem nastavljamo i dalje, a u planu je završiti cestu u vikend naselju Vučedol“, pojasnio je pročelnik Čulig te je dodao kako je za sanaciju odvojka Ulice Vijeće Europe, uz radove, izdvojeno i dodatnih 20.000 eura za pripremne radove. Cesta je duga 330 metara.