Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima obišao je novi pristup obali Dunava u Sotinu na kojemu su izvedeni radovi na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste na području prigradskoga naselja.

Gradonačelnik je prilikom obilaska istaknuo je kako je spust prema Dunavu, drugi po redu, realiziran na inicijativu mještana Sotina.

Prije nekoliko godina prvi spust smo napravili u sklopu projekta izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na istočnom rubu Sotina, a sada smo Sotinjane u samom središtu na još jedan način povezali s Dunavom. Projekt smo uspješno realizirali na zadovoljstvo mještana, ugostitelja, ribara, ali i svih mladih stanovnika koji ove prostore koriste za druženje i rekreaciju. Siguran sam kako će novi spust biti na korist budućim generacijama“, rekao je gradonačelnik pojasnivši kako je dosadašnji put i spust u Dunav bio vrlo loš, uništen poljoprivrednom mehanizacijom i vozilima, te je bilo nemoguće koristiti ga.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig pojasnio je kako je izgradnja pristupnog puta dužine 500 metara princip koji će Grad Vukovar koristiti u budućnosti.
Osigurali smo kamenu granulaciju od strane Hrvatskih željeznica koje su radile konstrukciju željezničke pruge, tako da smo taj materijal koristili kao podlogu ovome asfaltu. Isto tako, radimo i na pristupnim cestama na Vučedolu kojima će podloga također biti kamena granulacija, a tako ćemo građane adekvatno približiti Dunavu“, rekao je Čulig.

Izvedeni su radovi na iskopu i ugradnji kamene nosive kolničke konstrukcije s ugradnjom geotekstila, ugradnji asfaltnog sloja debljine 7 cm te je postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija.

Izvođenje radova trajalo je mjesec dana (od veljače do ožujka), a radove je izvodila tvrtka Cestorad d.d. Vinkovci. Vrijednost radova je 76.409, 90 eura s PDV-om.