Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisao je Ugovor o javnoj nabavi radova za sanaciju i proširenje odlagališta komunalnog otpada „Petrovačka dola“, radovi započinju krajem mjeseca.

Ovaj projekt od velikog je značaja za građane Vukovara, ali i okolnih općina i gradova u Vukovarsko-srijemskoj županiji i šire koji otpad zbrinjavaju na deponiji u Vukovaru.

„Nakon dužeg perioda koji je iza nas, a u kojemu smo ishodili suglasnosti i dozvole, konačno smo došli do trenutka potpisa ugovora o proširenju vukovarskog odlagališta otpada koji će nam osigurati daljnje nesmetano odlaganje otpada. Nedostatak kapaciteta za odlaganje otpada pojavljuje se u cijeloj Hrvatskoj, a Vukovar je do sada osim zbrinjavanja vlastitog otpada bio mjesto odlaganja otpada brojnih drugih općina i gradova iz okruženja“, rekao je gradonačelnik Penava. 

Direktor gradske tvrtke Komunalac, koja je i upravitelj odlagališta, Bruno Marić istaknuo je kako je zbrinjavanje otpada primana djelatnost Komunalca te kako će ovim proširenjem Vukovar i okolna mjesta dobiti dostatne kapacitete dovoljne da „Petrovačka dola“ neometano funkcionira do otvaranja centra za gospodarenje otpadom „Orlovnjak“ u Antunovcu. „Ukoliko i bude došlo do nekakve promjene u planu otvaranja centra u Antunovcu, „Petrovačka dola“ ima dovoljno prostora da ide u dodatno proširenje“, zaključio je Marić.

Gradu Vukovaru na ukazanom povjerenju zahvalio je direktor tvrtke Opera Group Srećko Babić te istaknuo kako je tvrtka u posljednjih 5 godina izvela 35 sličnih projekata te kako će i ovaj projekt biti kvalitetno izveden sukladno zahtjevima i rokovima.

Vrijednost radova na izgradnji nove plohe je 1.040.215,63  eura za što je osigurano sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 90 %, dok je preostalih 10% sufinanciranja osigurano u proračunu Grada Vukovara. Dovršetak radova očekuje se u ožujku sljedeće godine.