Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima obišao je novoizgrađenu spojnu cestu Lužac-Budžak. Dva susjedna gradska naselja napokon su spojena cestovnim pravcem, a osim bolje povezanosti stanovništva ova cesta rezultirala je i novim alternativnim pravcem kojim se može iz Vukovara doći do Borova naselja.

Gradonačelnik Penava rekao je kako je otvorenje spojne ceste vrlo važan trenutak jer je spajanje dva naselja višegodišnji san Vukovaraca.
Osluškivali smo želje naših stanovnika, ali smo i slijedili upute prometne struke na čelu s pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Grada Vukovara g. Draženom Čuligom. Težnja je bila napraviti jedan koridor paralelan s državnom cestom D2 gdje se nastojao stvoriti alternativni pravac u slučaju nesreće, havarije ili zatvaranja glavnog pravca prema Vukovaru iz smjera Borova naselja. S ovim potezom smo to dobili, a samim time povećali smo i  kvalitetu infrastrukture u gradu“, rekao je gradonačelnik Penava te je naglasio kako je ukupna vrijednost projekta 132.228,02 eura s PDV-om.

Projekt se provodio u dvije faze zbog imovinsko pravnih odnosa, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.
 „Prva je faza bila vrijedna 90.328,02 eura s PDV-om, dok su radovi u drugoj fazi iznosili 41.900,00 eura s PDV-om. Dužina asfaltiranog puta je 1030 metara, a duž cijele ceste postavljen je asfaltni sloj debljine 8 cm“, rekao je zamjenik Sušac.