Grad Vukovar u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje putem mjere Javni radovi zaposlio je i ove godine 15 Vukovaraca putem programa Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara. 

Ugovore su dodijelili gradonačelnik Ivan Penava i predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Vukovar Jasna Kolar, a dodijeli su nazočili i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac te pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig.

Gradonačelnik Penava istaknuo je kako će zaposleni putem Javnih radova imati priliku učiniti dobro za grad u kojemu žive kroz uljepšavanje javnih površina, ali isto tako doprinose i svojim kućnim proračunima te osiguravaju bolju egzistenciju svojim obiteljima.
Svima želim uspješan rad i dobru suradnju s djelatnicima gradske uprave. Kroz prethodna iskustva znate što vas očekuje i kakva su pravila, a vama koji ste prvi puta u programu želim sreću i punu odgovornost kako bi bili dobar primjer cijeloj zajednici. Za šest mjeseci siguran sam kako će rezultati rada biti vidljivi i hvalevrijedni“, rekao je gradonačelnik te istaknuo kako je ukupna vrijednost programa 77.520 eura.

Predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Vukovar Jasna Kolar zahvalila je gradonačelniku Ivanu Penavi i djelatnicima gradske uprave na još jednom uspješnom programu Javnih radova.
Naša suradnja traje od 2013. te sam sigurna kako će i ove godine ona biti uspješna. Program je namijenjen za privremeno zapošljavanje teže zapošljivih osoba te je mu svrha društveno korisni rad. U zadnjih sedam godina u Vukovaru je 370 osoba zaposleno kroz ovaj program, a Zavod je financirao preko 1.175.000 eura. Kada govorimo o cijelom području koje pripada našem Područnom uredu uključeno je bilo 860 ljudi, a financiranje je nešto veće od 3.000.000 eura. Gradu čestitam na projektu i želim svima uspješan rad“, rekla je Kolar.

Program Javnog rada trajat će 6 mjeseci u razdoblju od 20. svibnja 2024. do 19. studenog 2024. godine.

Za 9 osoba plaće će 100 % financirati Hrvatski zavod za zapošljavanje, dok će za 6 osoba 50 % financirati Hrvatski zavod za zapošljavanje, a 50 % Grad Vukovar.

Djelatnici programa Javnih radova radit će na uređenju okoliša na području grada Vukovara.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac podsjetio je i kako u zadnje dvije godine Grad Vukovar povodi i program rada za opće javno dobro u suradnji Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo te Upravnog odjela za društvene djelatnosti koji se provodi nekoliko puta godišnje, a korisnici toga programa također pomažu djelatnicima Javnih radova.