Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima obišao je i otvorio novoizgrađeni BMX park na Olajnici, na popularnoj šetnici uz rijeku Vuku u središtu grada.


Novi BMX park izgrađen je na radost najmlađih sugrađana, rekreativaca i profesionalaca koji se bave ovim sportom, a uz postojeći skate park dodatno upotpunjuje društveni sadržaj u našemu gradu.

Gradonačelnik Penava izrazio je zadovoljstvo izgradnjom BMX parka, nakon izgradnje skate parka 2021. godine koji je izazvao oduševljenje mladih sugrađana.

Oba park izgrađena su na inicijativu naših mladih Vukovarki i Vukovaraca kojima je ovakva vrsta sadržaja nedostajala u gradu. Ovaj kompleks vrlo je važan kako bi se naša mladost više bavila sportom i kako bi boravila na otvorenom, a naravno uz skateove i BMX-ove učit će i brusiti nove vještine. Uvijek smo spremni podržati projekte poput ovoga koji su na korist naših građana“, rekao je gradonačelnik.

BMX park površine je 420 ms voznom površinom ukupne duljine 251,50 m, a u sklopu projekta uređena je i zelena površina te hortikultura u njegovom okruženju.

Projekt je vrijedan 88.914,19 eura s PDV-om, a za njega je Grad Vukovar osigurao sufinanciranje u visini od 28.000,00 eura kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice MRRFEU-a. Izvođač radova bila je tvrtka KOM-ILOK d.o.o.

Gradonačelniku su se u BMX parku pridružili i najmlađi sugrađani iz Dječjeg vrtića Vukovar I koji su se provozali stazom na svojim biciklima te još jednom dokazali koliko je projekt izgradnje ovoga parka vrijedan za mlade Vukovarce.