Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava obišao je radove na izgradnji Gradskog stadiona.

Projektom je planirana izgradnja javne zgrade sportsko – rekreacijske namjene koja će se sastojati od tribina s pratećim prostorijama u prizemlju i upravnog dijela. Također, izgradit će se i nova parkirališna mjesta od kojih će biti unutarnjih 10 parkirališnih mjesta za osobna vozila i dva autobusna parkirališna mjesta te 24 vanjska parkirališna mjesta.

Nogometni stadion smješten je u rubnom dijelu centra grada Vukovara i povezan je s dvije prometnice; Ulicom 204.vukovarske brigade i Ulicom kralja Tvrtka. Glavni ulaz nalazi se na spoju Ulica (jugoistočni dio stadiona), a ulaz za gledatelje nalazi se u Ulici kralja Tvrtka (sjeveroistočni dio stadiona). Novoprojektiranim rješenjem će se ulaz premjestiti isključivo iz Ulice kralja Tvrtka te će se dodatno rasteretiti Ulicu 204.vukovarske brigade.

Osnovna ideja pri izradi idejnog rješenja bila je da na moderan i suvremen način spojiti sportski sadržaj za profesionalnu djelatnost i rekreaciju. U fokus je stavljena sama zgrada sportskog objekta te joj je pridano najviše važnosti, odnosno tribinama za sjedenje sa 186 sjedećih mjesta kao i dodatnome pomoćnom igralištu na zapadnoj strani i novouređenome nogometnom igralištu.

„Gradske službe Grada Vukovara potrudile su se osmisliti projekt modernog stadiona namijenjenog kako profesionalnom bavljenju sporta tako i rekreativnom sportu građana gdje nam je u konačnici cilj stvoriti idealne uvjete ne samo za najmlađe već i za svakoga koji bude imao potrebu doći na stadion prošetati i trčati, a pristup će biti omogućen 24 sata dnevno. Tijekom noći će biti javna rasvjeta tako da će ljudi koji u noćnim satima budu dolazili zbog tjelesnih aktivnosti moći osjećati sigurnima,“ rekao je gradonačelnik Penava ističući kako je cilj kroz intervencijski plan Vukovar učiniti još boljim za život te podići standard života.
„Nedavno smo obišli radove na Radničkome domu, a uskoro ćemo dobiti i imena izvođača na trećem kapitalnom projektu, novoj Ekonomskoj školi. Slijedi nam potom i četvrti kapitalni projekt, a to je uređenje Park-šume Adica koju ćemo ispuniti različitim sadržajima,“ napomenuo je gradonačelnik Penava ističući zadovoljstvo velikim izmjenama izgleda grada Vukovara koje omogućavaju projekti Intervencijskog plana grada Vukovara.

„Izvođač je uveden u posao prije dva mjeseca i za sada je napravio pripremne radove rušenja postojećih objekata te krenuo s izgradnjom novih tribina, svlačionice i ostalih popratnih sadržaja. Ovaj je projekt vezan za sport, a imamo i još jedan. Riječ je o modernizaciji Sportske dvorane u Borovu naselju. U planu je taj projekt provesti u tijeku sljedeće godine, a vrijednost mu je 1,5 milijuna kuna. Što se tiče ostalih projekta, oni su vezani uz obrazovanje, mlađe uzraste, poduzetnike i udruge i ustanove. U cilju nam je bilo Intervencijskim planom zaokružiti sve aspekte društvenoga života u Vukovaru,“ objasnio je voditelj Intervencijskog plana grada Vukovara Branko Knežević.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 12.367.818,44 kn. s PDV – om, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa KONKURENTNOST I KOHEZIJA 2014-2020 kroz Intervencijski plan Grada Vukovara s 9.000.000,00 kuna, odnosno 73% od ukupno prihvatljivih troškova. Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara radove financira s 2,767,818.44 kn, a Grad Vukovar radove financira s 600,000.00 kn. Uz izvođenje radova ugovorene su usluge stručnog nadzora koordinatora II zaštite na radu i kontrolnih ispitivanja u vrijednosti od 300.000 kuna koje financira Grad Vukovar.