Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava nazočio je svečanome potpisivanju ugovora između Lučke uprave Vukovar i izvođača radova o početku izgradnje komunalnog pristaništa - marine Vukovar koja će se protezati od stare klaonice do središta grada, a sadržavat će 140 vezova za čamce i plovila.

„Marina Vukovar trajno će riješiti problem nedostatka vezova u gradu. Postojeće pristanište u sklopu Otoka sportova nije riješeno na način kako to zahtijeva moderno opremljena lučica s pontonima i dovoljnim brojem vezova. Ova se faza odnosi na postavljanje pontona za koje se mogu vezati brodovi. Nakon toga, nadam se već početkom iduće godine, slijedi nam izgradnja nove obaloutvrde i nasutog zidanog lukobrana kojim će se formirati nova fiksna lučica odnosno njen akvatorij u kojega će potom biti prebačena sva oprema koja sačinjava ovaj projekt. Na taj način dobit ćemo uistinu reprezentativan prostor namijenjen vezivanju plovila, kapaciteta minimalno 600 vezova i u kojemu ćemo po prvi puta dobiti ono što nam kronično nedostaje na cijelom toku Dunava kroz Hrvatsku, a to je mogućnost opskrbe plovila gorivom," objasnio je gradonačelnik Penava.
Ovaj je projekt samo jedno od obećanja koja je Vlada Republike Hrvatske dala na sjednici održanoj u Vukovaru 17. studenog 2016. godine.
„Ovo je prva vidljiva kapitalna investicija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Lučku upravu Vukovar. Nadam se da će to biti i početak realizacije velikih projekata na području Vukovarsko-srijemske županije. Uslijedit će izgradnja putničkoga pristaništa Vukovar jer trenutno postoji problem kod pristajanja kruzera," najavio je pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Anđelko Petrinić.
Ravnatelj Lučke uprave Vukovar Alen Jakumetović rekao je kako je vrijednost radova gotovo 9 milijuna kuna, a da se po potrebi marina može i proširiti do 900 vezova.