Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava obišao je saniranu Ulicu Stjepana Filipovića. Izvođač radova je tvrtkom Komunalac d.o.o. iz Vukovara, a vrijednost izvedenih radova iznosi 759.599,43 kuna sa PDV-om.

„Ova je ulica bila u izuzetno lošem stanju prije sanacije, a sada je dobila jedan potpuno novi urbani izgled kakav nije imala niti prije Domovinskog rata. S ovom je ulicom ovaj dio grada dobio moderan izgled što nam je svakako cilj postići u svim dijelovima grada," rekao je gradonačelnik Penava ističući kako je projekt sufinanciram sredstvima iz natječaja Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje putem kojega se dobilo 300.000 kuna, a ostala je sredstva investirao izravno Grad Vukovar.

Ovim je projektom sanirana cesta i parkirališta zajedno s nogostupima te kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, s uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog sloja od mehaničkog stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog i habajućeg sloja, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Ukupna površina uređene ceste i parkirališta iznosi 1.033,00 m2, odnosno nogostupa 390,00 m2 ukupna dužina uređene prometnice iznosi 150,00m1, a izgrađeno je i novih 12 parkirnih mjesta.
Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo što je izvođač radova za ovu prometnicu tvrtka Komunalac d.o.o.

„Ovo je prvi puta da je na javnoj nabavi naša gradska tvrtka prošla s najpovoljnijom ponudom te je izuzetno kvalitetno odradila posao. Vjerujem da se tvrtki Komunalac otvara široko tržište te da će dobiti sve reference kako bi nastavila svoj posao i uprihodila što više sredstava, ne samo kroz postojeće ugovore koje Grad Vukovar ima s njima nego i putem ovakvih ugovora kao što je sanacija Ulice Stjepana Filipovića," rekao je zamjenik gradonačelnika Pavliček.