Zbog nedostatka parkirnih mjesta u Ulici Stjepana Radića Grad Vukovar je u suradnji s tvrtkom Komunalac d.o.o. iz Vukovara pomogao u realizaciji osiguravanja parkirališnih mjesta. Izgrađeno je 20 parkirališnih mjesta od kojih su dva mjesta za osobe s invaliditetom, a vrijednost izvedenih radova iznosi 245.847,37kn s PDV-om.

„Ovih dvadeset parkirališnih mjesta dio je programa kojim pokušavamo riješiti problem nedostatka parkirališnih mjesta u samome središtu grada. Novim pravilnikom izmijenit ćemo uvjete i navike vozača automobila kada je u pitanju parkiranje u samom središtu grada Vukovara na način da konačno stvorimo uvjete da svatko dobije slobodno mjesto za parkiranje, a onda preko sustava naplate želimo dovesti u balans koji će osiguravati održivost za duži period i što se tiče održavanja parkiranja, ali i izgradnje novih parkirnih mjesta. Naravno, ono što nas trenutno najviše muči je sprječavanje situacija nepropisnih parkiranja na zelenim površinama, nogostupima i javnim popločenim površinama, a to je cilj koji ćemo riješiti ove godine," rekao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček objasnio je kako se radi o investiciji financiranoj iz sredstava koji se akumuliraju kroz naplatu parkirališta.
„Tvrtka Komunalac na taj je način dužna uložiti u nova parkirališna mjesta na području grada. Vjerujemo kako ćemo s ovim i s velikom investicijom koju planiramo realizirati tijekom ove godine, a odnosi se na novo parkiralište iza Gradske tržnice s novih 230 parkirališnih mjesta, riješiti problem parkiranja u strogom centru grada," najavio je zamjenik Pavliček ističući kako je u planu izgradnja još dva do tri manja parkirališta u Županijskoj ulici prvenstveno u blizini Bolnice i državnih institucija što bi u potpunosti riješilo problem parkiranja u Vukovaru.