Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i direktor tvrtke Planum građenje d.o.o. Đuro Bamburać potpisali su ugovor o Rekonstrukciji građevine Vodotoranj Vukovar u Memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata (dio građevine-popratni sadržaji).
Cijena radova je 7.496.065,15 kn bez PDV-a, odnosno 9.370.081,44 kn s PDV-om, a rok izvođenja je 8 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Građevina Vodotoranj Vukovar rekonstruirati će se u građevinu javne i društvene namjene-Memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata "Vodotoranj Vukovar", 3. skupine.
Prva faza radova obuhvaća rekonstrukciju Vodotornja i izgradnju parkirališta za osobne automobile i autobuse.
Predmet ovoga ugovora je druga faza radova uključuje izgradnju popratnih sadržaji - kafić s dječjim igralištem i javnim sanitarijama, auditorij s pogledom na Dunav i park.
„Nastavljamo dobru suradnju s tvrtkom Planum građenje d.o.o. te vjerujem kako ćemo, kao i u proteklom vremenu, uspješno privesti kraju ovaj doista vrlo zahtjevan projekt. Ukoliko sve bude išlo po planu, krajem godine trebali bismo imati završene radove i na prvoj i drugoj fazi rekonstrukcije. Paralelno radimo i na pripremi treće faze - opremanja Vodotornja. Ukoliko sve bude u redu i sukladno našim planovima nadamo se da bi Vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva, u proljeće 2019. godine, najkasnije početkom ljeta trebao otvoriti svoja vrata svim posjetiteljima grada Vukovara," najavio je Penava.
Direktor tvrtke Planum građenje d.o.o. izrazio je i zadovoljstvo jer je njegova tvrtka na javnom natječaju dobila ovako zahtjevan posao na izgradnji prve i druge faze radova. Istaknuo je kako je vremena za završetak radova malo, ali kako naglašava potruditi će se da sve završe u zadanim rokovima.