Gradonačelnik Grada Vukovara i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisali su Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje prometnih površina u naselju Olajnica u Vukovaru. Ovaj je ugovor dio Programa održivog razvoja lokalne zajednice kojega provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a predstavlja nacionalne mjere za ostvarenje ravnomjernog regionalnog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske kojima se kontinuirano pomaže slabije razvijenim jedinicama lokalne i područne samouprave u provedbi infrastrukturnih projekata koji su prepoznati kao potreba i razvojni prioritet. Prvenstveno se to odnosi na projekte iz područja komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture za koje se procijeni da će pridonijeti poboljšanju standarda i kvalitete života lokalnog stanovništva te stvoriti preduvjete za gospodarski i društveni razvoj slabije razvijenih područja.
„Upravo potpisanim ugovorom započinjemo projekt izgradnje ceste i parkirališta u naselju Olajnica. Riječ je o novih 300 000 kuna povučenih za Vukovar iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice," rekao je gradonačelnik Penava zahvaljujući se Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU na čelu s ministricom Žalac i pomoćnici ministrice, Vukovarki Kristini Bilić.

„Interes lokalne zajednice za provođenjem ovakve vrste programa jako je velik te godišnjim programima putem raznih aktivnosti želimo utjecati na održivost razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture. Jedini način na koji možemo postići rast i razvoj je suradnja na svim razinama i osluškivanje potreba naših građana te upravo je to osnovni temelj prema kojem planiramo buduće projekte i novu financijsku perspektivu", rekla je prilikom potpisivanja ministrica Žalac.