Svečano je otvorena nova suvenirnica Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva koja će nuditi bogat asortiman proizvoda lokalnih poduzetnika, udruga i obrtnika

„Dogradnjom i proširenjem kapaciteta suvenirnice Vukovarskog vodotornja prilagođavamo se broju posjetitelja koji iz godine u godinu raste te se svakim potezom, pa tako i ovim, trudimo posjetiteljima doživljaj učiniti što posebnijim. U novoj, prostranoj suvenirnici, osim ugodnijeg radnog prostora, stekli su se uvjeti za izlaganje većeg broja suvenira vukovarskih proizvođača što će doprinijeti njihovoj promociji, a vjerujem kako neće izostati ni bolji poslovni rezultati ostvareni kupovinom suvenira uslijed posjeta turista“, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te dodao kako će uz Caffe bar Najpar, amfiteatar i prekrasan pogled na Dunav, nova suvenirnica Vukovarski vodotoranj obogatiti pratećim sadržajem, a ponudu učiniti raznovrsnijom i atraktivnijom.

Direktorica Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva Mirela Janković istaknula je kako je vrijednost projekta uključujući radove i nadzor iznosio 408.041,60 eura s PDV-om, a financiran je sredstvima Grada Vukovara u iznosu od 72.120,24 eura i Vukovarskog vodotornja u iznosu 10.750,47 eura te Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u iznosu od 325.170,89 eura te je zahvalila i Gradu Vukovaru i Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara na financijskoj podršci u realizaciji ovog projekta.

Radove je izvodila vukovarska tvrtka Planum građenje d.o.o. dok je stručni nadzor obavljala tvrtka Confirmo d.o.o.

Također, Janković je istaknula kako preko 20 proizvođača suvenira svoje proizvode izlaže u suvenirnici Vukovarskog vodotornja, a najtraženiji su suveniri upravo samog Vodotornja i to u svim oblicima i dimenzijama.

Realizaciju projekta pratio je FORGV stoga je Ljiljana Blažević, predsjednica Fonda rekla je kako se FORGV trudi ulagati u dodanu vrijednost koja je u ovom projektu prepoznata. „Važan nam je napredak gospodarstva i malih poduzetnika na kojima leži razvoj Vukovara“.

Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva od otvorenja posjetilo je više od 390 000 posjetitelja, s tim da je u 2021. godini Vodotoranj brojio 83.700 posjetitelja, 2022. godine 111.133 posjetitelja, a u prošloj, 2023. godini 117.090 posjetitelja. Broj posjetitelja iz godine u godinu se povećava što pokazuje kako je Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva prepoznat kao atraktivan turistički objekt vrijedan posjeta.