Zbog velikih materijalnih šteta na poljoprivredi nastalih tijekom lipnja, srpnja i kolovoza 2024. godine kao posljedica suše, dana 6. rujna 2024. župan Vukovarsko-srijemske županije proglasio je prirodnu nepogodu za područje Vukovarsko-srijemske županije te smo pozivom obavijestili oštećenike na čijoj je imovini na području grada Vukovara nastala šteta od prirodne nepogode – suše da podnesu prijavu štete u poljoprivredi Gradskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, i to na ratarskim kulturama: kukuruz, kukuruz šećerac, lucerna, šećerna repa, soja, soja za stočnu hranu i suncokret.

Gradsko povjerenstvo je, na poziv više poljoprivrednika, dana 13. rujna 2024. izlaskom na teren utvrdilo da je velika šteta od suše nastala i na višegodišnjim nasadima te ovim putem pozivamo poljoprivrednike da podnesu prijavu štete i za jabuku i orah.

Prijave se zaprimaju od 9. do 16. rujna 2024. godine do 15:00 sati bez obzira na način dostave.

Napominjemo da je u PN obrascu za prijavu štete pod „opisom imovine“ potrebno napisati vrstu višegodišnjeg nasada (orah ili jabuka) i obavezno površinu i broj sadnica.

Za sva pitanja i eventualne nejasnoće možete kontaktirati Upravni odjel za gospodarstvo Grada Vukovara na kontakt broj: 032/456-573.