Turizam kao iznimno važna grana gospodarstva privukla je mnoge vukovarske poduzetnike, a kako bi ih potaknuli na razvoj djelatnosti, drugu godinu za redom Grad Vukovar je dodijelio bespovratne potpore u svrhu podizanja kvalitete turističke ponude na području Vukovara.

„29 gospodarskih subjekata iz područja turizma te fizičkih osoba koje se bave ugostiteljstvom u domaćinstvu povuklo je 46.410,75 € koje će iskoristiti za marketinške aktivnosti, opremanje i uređenje smještajnih kapaciteta te pratećih sadržaja, kao i razvoj aktivnih oblika turizma“, rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako se Vukovar može pohvaliti s čak 103 smještajna objekta, od kojih je 26 otvoreno ove godine.

Privremena pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Martina Prepunić pojasnila je način na koji se potpore kreiraju. „U razgovoru s iznajmljivačima i turističkom zajednicom svake godine se trudimo prilagoditi mjere i obuhvatiti što više segmenata za koje postoji potreba kako bi turističku ponudu u gradu učinili što atraktivnijom“, rekla je Prepunić.

Bespovratne potpore po ovom javnom pozivu dodjeljuju se za sufinanciranje troškova nastalih u 2024. godini i to do 70%. Maksimalni iznos potpore visine je do 2.000,00 eura, dok je minimalni iznos bio 200,00 eura.

„Ovom mjerom ulažemo u naše privatne iznajmljivače koji imaju zaista jako dobru kvalitetu, visoku ocjenu kvalitete i uslugu koju mjerimo kroz projekt IQM. Drago mi je da su brojni naši sugrađani prepoznali turizam kao jedan izvorni ili popratni izvor svojih prihoda te ulažu u kvalitetu sadržaja i na taj način pridonose i samoj kvaliteti destinacije“, rekla je direktorica TZ Vukovar Marina Sekulić te dodala kako je u prvih 8 mjeseci Grad Vukovar zabilježio 3% više dolazaka i 7% više noćenja u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.