Zbog velikih materijalnih šteta na poljoprivredi nastalih tijekom lipnja, srpnja i kolovoza 2024. godine kao posljedica suše, dana 6. rujna 2024. župan Vukovarsko-srijemske županije proglasio je prirodnu nepogodu za područje Vukovarsko-srijemske županije (ODLUKA).

Ovim putem pozivaju se poljoprivrednici (fizičke i pravne osobe) na čijoj je imovini na području grada Vukovara nastala šteta od prirodne nepogode – suše da podnesu prijavu štete u poljoprivredi Gradskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, i to na ratarskim kulturama: kukuruz, kukuruz šećerac, lucerna, šećerna repa, soja, soja za stočnu hranu i suncokret.

Prijave se podnose neposrednom predajom ili putem pošte u pisanom obliku na propisanom obrascu (Obrazac PN), svakim radnim danom od 7.00 do 15.00 sati u pisarnici Grada Vukovara (prizemlje, ured br. 1), na adresi Dr. Franje Tuđmana 1, Vukovar, zaključno s danom 16.9.2024. (ponedjeljak) do 15.00 sati. Propisani obrazac PN niže je dostupan na službenoj internet stranici Grada Vukovara te u Upravnom djelu za gospodarstvo (1. kat, ured br. 5).

Uz obrazac PN, koji mora biti popunjen u cijelosti i potpisan, potrebno je dostaviti obaveznu dodatnu dokumentaciju:
Obrazac PN 
• presliku LISTA A i B Zahtjeva za potporu za 2024. godinu APPRR-u,
• kopiju IBAN računa prijavitelja (ako je različit od navedenog na LISTU A Zahtjeva za potporu),
• preslika osobne iskaznice,
• obrazac Izjave o osiguranju i privole 

Prijavu je moguće poslati i putem pošte na adresu: Grad Vukovar, Dr. Franje Tuđmana 1, 32000 Vukovar (napomena: Prijava za prirodnu nepogodu - suša).

Prijave se zaprimaju od 9. do 16. rujna 2024. godine do 15:00 sati bez obzira na način dostave.

Za sva pitanja i eventualne nejasnoće možete kontaktirati Upravni odjel za gospodarstvo Grada Vukovara na kontakt broj: 032/456-573.

Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta
od prirodnih nepogoda Grada Vukovara