Ovogodišnji Vukovar film festivala - festival podunavskih zemalja zatvoren je projekcijom hrvatskog filma „Baci se na pod“, redateljice Nine Violić.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava je tom prigodom rekao kako mu je izuzetno drago što su vremenski uvjeti svih dana festivala bili izvrsni te su posjetitelji uživali u projekcijama filmova pod vukovarskim nebom te je zahvalio svima uključenima u organizaciju ovog tradicionalnog događaja u našem gradu. „Zahvaljujem tvrtki Discovery, pojanajprije Igoru Rakoniću bez kojega ne bi bilo festivala, volonterima ovogodišnjeg festivala, Turističkoj zajednici grada Vukovara te gradskim službama koje su doprinijele uspješnoj organizaciji 16. Vukovar film festivala“. Gradonačelnik je također pozvao Vukovarke i Vukovarce, kao i sve posjetitelje, ljubitelje filma da se i iduće godine odazovu u velikom broju i uživaju mnoštvu filmova koje VFF nudi. „Vidimo se i iduće godine na 17. Vukovar film festivalu koji će biseru na Dunavu donijeti brojne nove filmske naslove“, zaključio je Penava.

Osim glavnog programa, festival je pratio i popratni program, kao i filmske radionice za djecu, a najbolji naslovi ovogodišnjeg izdanja Vukovar film festivala u 5 kategorija su sljedeći:

Najbolji film “Neprilagođen” (Wild Roots) - Mađarska

Najbolji kratki film “Branka” (Mađarska)

Najbolji dokumentarac “Nemogući projekt” (An Impossible Project) - Njemačka

Posebna nagrada žirija za dugometražni film - “Vizija leptira” (Butterfly Vision) - Ukrajina

Posebna nagrada žirija za dokumentarni film - “3 minute” - Hrvatska

16. VFF zatvorio je direktor festivala Igor Rakonić.