Nakon četiri godine u Ulmu je ponovno u tijeku 12. međunarodni dunavski festival Donaufest, festival podunavskih zemalja koji se od 1998. održava svake druge godine. Uslijed pandemije koronavirusa festival nije održan 2020. godine, a Vukovar na istom sudjeluje od njegovih početaka zajedno s ostalim zemljama podunavske regije.

Tijekom 10 dana festival posjeti više od 300.000 posjetitelja koji imaju priliku upoznati se s kulturom i tradicijom drugih zemlja i regija Podunavlja. Na ovogodišnjem izdanju Turistička zajednica grada Vukovara i Grad Vukovar u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Vukovarsko-srijemske županije i Vukovarsko-srijemskom županijom predstavljaju svoju turističku ponudu na tematskom štandu „Turizam i održivost“ promovirajući kako turističke sadržaje tako i eno i gastro ponudu hrvatskog Podunavlja. Naglasak ovogodišnjeg predstavljanja je na EuroVelo 6 dunavskoj biciklističkoj ruti koja na svom putu od Atlantika do Crnog mora prolazi kroz Vukovar te na Vukovarskoj adi kao jednoj od najljepših pješčanih plaža na rijekama u Hrvatskoj. Pomoću tehnologije virtualne stvarnosti posjetiteljima je moguće da koristeći VR naočale dožive boravak na Adi sa zemlje i iz zraka kada im se pruža panoramski pogled na cijeli grad i Dunav.

Uz delegaciju TZ grada Vukovara na festivalu sudjeluje i delegacija Grada Vukovara i Razvojne agencije VURA koji su sudjelovali na Gospodarskom forumu na temu prekretnice na kojoj se svijet pa tako i dunavska regija trenutno nalazi, a u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i turizma pokrajine Baden-Württemberg te na sastanku Radne skupine Dunavsko-savske suradnje.

 

Foto: TZ Grada Vukovara