Ove godine Vukovar je domaćin Zajednici društava turističkih vodiča Hrvatske koja je u našem gradu održala 21. po redu redovnu godišnju skupštinu, na kojoj je nazočio i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava te direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić.

Okupljene je na početku skupštine pozdravio Mislav Kolak, zamjenik predsjednice Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske koji je iskazao veselje dolaskom u Vukovar.
„Ono što nam je intencija pri odabiru lokacije za održavanje skupštine je podupiranje turizma u lokalnom okruženju, pa tako i u Vukovaru“, rekao je Kolak.

Zajednica okuplja 21 udrugu turističkih vodiča iz svih regija Hrvatske, a njihovim predstavnicima gradonačelnik Penava je poželio dobrodošlicu te zahvalio na naporima koje ulažu u promoviranje Hrvatske kao poželjne turističke destinacije te je istaknuo turističke potencijale našega grada. „Vukovar je pozicioniran na turističkoj karti Hrvatske te aktivno radimo na razvitku kontinentalnog turizma. U suradnji s Udrugom turističkih vodiča grada Vukovara razvijamo nove programe, uključujemo nove ljude, širimo njihova znanja i s optimizmom gledamo prema naprijed“, rekao je Penava te dodao: „Vukovar je 2021.godine posjetilo 11.500 gostiju, dok je ostvareno 27.500 noćenja, a otvoreno je i 6 novih smještajnih objekata. Kruzeri su se vratili na Dunav, a Vodotoranj je privukao 85.000 posjetitelja“.

Kvaliteta turističke ponude i usluge u Vukovaru u 2021.godini ocijenjena je s visokih 93.41%, čemu su svakako doprinijeli i kvalitetni turistički vodiči koji posjetitelje upoznaju sa zanimljivostima, povijesnim činjenicama i ljepotama našega grada.