U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta 24. svibnja 2019. godine, upriličena je svečanost dodjele Odluka o financiranju u okviru Poziva "Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona" iz programa Konkurentnost i kohezija za 46 gradova i općina s područja Republike Hrvatske, među kojima je i Grad Vukovar.

Ministar Darko Horvat tom je prilikom pročelnici UO za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijani Grubišić uručio Odluku o financiranju projekta „Izgradnja spojne ceste od Ulice Gospodarska zona do Ulice Priljevo (državna cesta D2) u Vukovaru".

Ovaj je Poziv bio namijenjen za infrastrukturno opremanje poduzetničkih zona s ciljem poboljšanja njihove kvalitete i usluga koje pružaju, a prijavitelji su putem njega mogli ostvariti sufinanciranje prihvatljivih troškova energetske, komunalne, prometne i elektroničko-komunikacijske infrastrukture.

Od ukupno 66 projektnih prijedloga, uvjete je zadovoljilo njih 46. Ukupna vrijednost projekata iznosi 425,3 milijuna kuna, od čega je bespovratnih sredstava 268,6 milijuna kuna.

Tako je Gradu Vukovaru dodijeljen iznos od 1.807.533,36 kuna bespovratnih sredstava za realizaciju ulaganja u projekt pod nazivom „Izgradnja spojne ceste od Ulice Gospodarska zona do Ulice Priljevo (državna cesta D2) u Vukovaru", referentne MIS oznake: KK.03.1.2.03.0033, prijavljenog na Poziv za dostavu projektnih prijedloga "Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona", što predstavlja najveći mogući iznos sufinanciranja prihvatljivih troškova. Intenzitet sufinanciranja za predmetni projekt iznosi 75% prihvatljivih troškova.

Foto: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta