Grad Vukovar, jedan je od 46 gradova u Republici Hrvatskoj kojemu su dodijeljena bespovratna sredstva u okviru Poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona". Ovaj projekt predstavljen je na konferenciji za medije koja se održala u gradskoj vijećnici Grada Vukovara.

Grad Vukovar prijavio je projekt „Izgradnja spojne ceste od Ulice Gospodarska zona do Ulice Priljevo (državna cesta D2) u Vukovaru". Projekt sufinancira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta sa 75%, odnosno, u iznosu od 1.807.533,36 kuna bespovratnih sredstava, dok će Grad Vukovar za isti izdvojiti 602.511,12 kuna.

Naime, ovaj Poziv bio je namijenjen za infrastrukturno opremanje poduzetničkih zona s ciljem poboljšanja njihove kvalitete i usluga koje pružaju, a prijavitelji su putem njega mogli ostvariti sufinanciranje prihvatljivih troškova energetske, komunalne, prometne i elektroničko-komunikacijske infrastrukture.

Ovom prilikom gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo jer je ovo još jedan od koraka koji ujedinjujući se sa svim potezima koje Grad Vukovar poduzima u cilju razvoja gospodarstva, daje velike rezultate. „Izuzetno mi je drago što smo zahvaljujući Pozivu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Gradu Vukovaru osigurali investiciju u visini 2,5 milijuna kuna, od čega je nešto više 1,8 milijuna bespovratnih sredstava, a sve u cilju unaprjeđenja gospodarske infrastrukture, odnosno, poticanja konkurentnosti vukovarskog gospodarstva" ističe Penava.

Direktorica Razvojne agencije Vukovar, Vedrana Žilić, navodi kako je još jednom uspješnom suradnjom Grada Vukovara i Razvojne agencije Vukovar došlo do izvrsnih rezultata. „S Upravnim odjelom za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju pripremali smo operativu koja je bila potreba za prijavu projekta. Poziv je otvoren 2017. godine, proces je bio zahtjevan i dug, ali danas svjedočimo još jednoj uspješnoj zajedničkoj suradnji, koja će se, dakako, nastaviti" zaključila je direktorica Žilić.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju, Marijana Grubišić, istaknula je zadovoljstvo ostvarenim te što još jednom imamo priliku svjedočiti razvoju prometne infrastrukture koja je na raspolaganju poduzetnicima u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, ali i cijelom gradu Vukovaru. „U sklopu projekta napraviti će se dio ceste koja će zaokružiti cijelu prometnu infrastrukturu unutar gospodarske zone, time će se poboljšati ista, ali i omogućiti lakši protok prometa unutar zone, prvenstveno za velika teretna vozila. Projekt će se provoditi u razdoblju od 9 mjeseci, od rujna 2019. godine do lipnja 2020. godine" rekla je pročelnica Grubišić te navodi kako ovim projektom posredno dolazi do razvoja vukovarskog gospodarstva, a apliciranjem na nove pozive Ministarstva, Grad Vukovar će se truditi na ovaj način unaprijediti i ostatak prometne infrastrukture.

Svrha projekta je izgradnja spojne ceste od ulice Gospodarska zona do ulice Priljevo (državna cesta D2) u Vukovaru, sukladno prostornom planu prometne infrastrukture na području Gospodarske zone Vukovar. Time se, zajedno sa izgradnjom pješačke i biciklističke staze poboljšava sigurnost prometa. Projekt obuhvaća izgradnju 1200 m² ceste, 18 parkirališnih mjesta i 1 za osobe s invaliditetom, 250 m² pješačke staze te 276 m² biciklističke staze, kao i LED rasvjetu. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 425,3 milijuna kuna, od čega je bespovratnih sredstava 268,6 milijuna kuna.