Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić sa suradnicima je posjetila OPG Gondola iz Sotina te tim putem čestitala Turističkoj zajednici Grada Vukovara i OPG Gondola na osvojenim nacionalnim godišnjim nagradama „Suncokret ruralnog turizma".

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" i ove je godine raspisala natječaj za dodjelu nacionalnih godišnjih nagrada "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" na koji su se mogli prijaviti projekti, programi, aktivnosti pojedinih fizičkih i pravnih osoba (turistička seljačka obiteljska gospodarstva – OPG-i, poduzetnici u ruralnom turizmu, udruge, zadruge, turističke zajednice, jedinice područne i lokalne samouprave i ostale pravne osobe) koji djeluju u području ruralnog turizma.

Na svečanoj dodjeli nagrada predstavnici TZ grada Vukovara imali su čast preuzeti nagradu za manifestaciju Vukovarski etno sajam koja je osvojila posebno priznanje za promociju tradicijskih proizvoda u kategoriji "Ruralno-turističke manifestacije" te predstaviti grad Vukovar.

Nagrade su dodijeljene u sedam kategorija, a OPG Gondola iz Sotina osvojio je srebrni suncokret, nagradu u kategoriji "Tradicijska ruralna gastronomija".

Vlasnica OPG Gondola Luca Štrobilius rekla je kako je svaka nagrada koju osvoji kruna i priznanje njezinom dugogodišnjem i predanom radu. Naime, OPG Gondola svoj je put započela kao ugostiteljski objekt, nakon čega su u ponudu uveli i konzumaciju hrane, a od nedavno OPG Gondola nudi i smještajne kapacitete.

Direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić rekla je kako Vukovar ima mnoge nove turističke proizvode koji se kreiraju i stvaraju pored memorijalnog turizma koji Vukovar nudi. „Vjerujem kako ćemo u budućnosti imati više ovakvih lijepih priča jer imamo puno najavljenih novih projekata koji će zauzeti veliki značaj i biti jedan od glavnih motiva dolaska u Vukovar", naglasila je Sekulić.

Prije tri godine u program Etno sajma su se uključili i obrtnici Hrvatske s gastro ponudom, a cijelo događanje, u organizaciji Udruženja obrtnika Vukovar pod nazivom Okusi Hrvatske saželo je sve okuse i mirise na jednom mjestu.
2018. godine u sklopu 11. Vukovarskog etno sajma po prvi puta je u organizaciji Udruge Nijemaca i Austrijanaca i Lions kluba Vukovar organiziran Oktoberfest Vukovar.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić čestitala je dobitnicima nagrada te naglasila kako turistička ponuda grada Vukovara u posljednje vrijeme rapidno raste. „Za prvih 9 mjeseci ove godine opet smo ostvarili porast broja dolazaka i noćenja turista u Vukovaru. Možemo se pohvaliti kako su u 2018. godini otvoreno četiri nova smještajna objekta te Vukovar broji 30 takvih objekata s brojem od 900 ležajeva, a nadam se kako ćemo i iduće godine nastaviti u istom smjeru", zaključila je Mujkić te dodala kako je nedavno osnovan i klaster Vrhunsko Vukovarsko koje okuplja sve ono najbolje od vukovarskih OPG-ova i plasira njihove proizvode na tržište.