Grad Vukovar je u suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom proveo besplatne edukacije za poduzetnike, a dodjeli uvjerenja Poduzetničke akademije za 20 poduzetnika nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić.

Riječ je o još jednoj mjeri kojom se ulaže u pravcu poticanja razvoja poduzetništva, posebice među mladima, ženama te teško uposlivim kategorijama nezaposlenih osoba. Besplatne edukacije koje su u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar vodile predavačice iz Virtualnog ženskog poduzetničkog centra izazvale su veliki interes kod poduzetnika i onih koji to žele postati tako da je po njihovom završetku certificirano 20 poduzetnica.

"Grad Vukovar je od protekle godine dobitnik povelje Grad prijatelj ženskog poduzetništva, a već dvije godine aktivno surađujemo s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom. Svaki poduzetnik treba imati malo hrabrosti, a onda i sreće u poslovanju, a na ovim radionicama dobiju osnovne informacije kako pokrenuti vlastiti posao ili opstati na tržištu. Mislim da je ženama još uvijek malo teže u poduzetništvu pa je dobro čuti savjete koji im mogu pomoći", rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić dodajući kako vjeruje, da će ukoliko bude zainteresiranih i u budućnosti organizirati ovakve edukacije.