Povodom Međunarodnog dana žena u Zagrebu je u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba održan je Kongres poduzetnica 2018. - najvećem poslovnom okupljanju žena u poduzetništvu jugoistočne Europe. Ovom je prilikom zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić u ime Grada Vukovara primila Povelju – grad prijatelj ženskog poduzetništva.
Kongres poduzetnica održava se na Dan žena već treću godinu za redom s ciljem povezivanja i suradnje poduzetnica. Ove je godine okupio oko 500 poduzetnica iz Hrvatske i regije, a uz Vukovar ove su godine Povelju primili i Gradovi Pakrac i Petrinja.
Direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić objasnila je kako Povelju - grad prijatelj ženskog poduzetništva dobivaju gradovi, općine i županije koji svojim angažmanom utječu na podizanje ne samo svijesti, već i poduzetničkih aktivnosti u svome okruženju, a Vukovar je tu u samom vrhu.
„Posebno smo sretni da jedinice lokalne uprave i samouprave, a moram priznati da je Vukovar bio među prvima, sve više prepoznaju projekte jačanja ženskog poduzetništva, ulažu u taj vid podizanja gospodarskih aktivnosti i stalno prate naše sadržaje kroz kvalitetno partnerstvo," istaknula je direktorica Dropulić referirajući se pri tome na to da Grad Vukovar već drugu godinu za redom financira edukacije za poduzetnike i sve one koji to žele biti te na taj način potiče razvoj poduzetničke djelatnosti i poslovanja na svom području.
„Angažman Grada Vukovara u poticanju poduzetništva i razvijanju gospodarstva prepoznala je i šira javnost te smo tako proglašeni gradom – prijateljem ženskog poduzetništva. Ova Povelja samo je još jedan dokaz kako smo na dobrome putu te da trebamo nastaviti ispunjavati ciljeve koje smo si zadali. Vukovarsko gospodarstvo naša je primarna zadaća jer će jedino njezino ispunjenje doprinijeti povećanju broja zaposlenih i zaustavljanju iseljavanja iz naših krajeva. Razvili smo mjere i programe koje naši poduzetnici prepoznaju te u međusobnoj intenzivnoj komunikaciji nastojimo osigurati ono što im je zaista potrebno za razvoj njihova poslovanja," rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić.
U okviru Kongresa održan je i Poduzetnički sajam na kojemu su se svojim proizvodima i uslugama predstavile i vukovarske poduzetnice.