Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u Vukovarskoj gospodarskoj zoni posjetio je i novu halu u izgradnji tvrtke Autogasarius. Hala na 1.700 četvornih metara pri samom je kraju izgradnje, a sadržavat će autopraonicu, autoservis kao i školski centar za obuku mehaničara.

Tvrtka trenutno zapošljava pet djelatnika, a u novim prostorijama zaposlit će još pet te tako nastaviti i dalje po potrebi zbog širenja poslovanja. Gradnja objekta započela je u veljači, a useljenje planiraju kroz sljedećih mjesec dana.
Vlasnik tvrtke Nebojša Šarac objasnio je kako je riječ o budućem autoservisu koji će imati 12 dizalica i ugradnjom autoplinskih sustava za koje su uvoznik za RH, autopraonicu te školski centar za školovanje budućih mehaničara i mehatroničara.
„Grad Vukovar puno nam je pomogao. U državi je veliki problem birokracija, a mi smo u Gradskoj upravi naišli samo na susretljivost," naglasio je Šarac.
„Nastojali smo Vukovar napraviti boljim mjestom za život. Tvrdili smo da je to moguće i nismo puno filozofirali nego smo radili. Promjene su vidljive i one su drastične jer danas u gospodarsku zonu ulaze i PPD i Autogasarius, a već je tu u halama pored nas 10-ak tvrtki. To je dokaz svima koji su tvrdili da se ne može, a mi smo pokazali u izuzetno teškim trenutcima gospodarske krize da se može raditi i nešto promijeniti. Uz pomoć pametnih i poduzetnih ljudi, dobre suradnje, iznimno velike emocije i energije prema ovome gradu pričamo jednu izuzetno dobru priču," rekao je Penava poručivši svima onima u kojima još ima snage i volje da se pridruže i daju ono najbolje što imaju kako bi Vukovar postao ostvarenje zajedničkog sna, a to je najljepši grad u Hrvatskoj i lijepo i prosperitetno mjesto za život svih ljudi koji u njemu žele živjeti.
Gradonačelnik Penava osvrnuo se i na prošla vremena tvrdeći kako se u danim okolnostima možda i nije moglo bolje te da je svatko radio najbolje što je znao.
„Ali ta vremena su iza nas i treba se okrenuti pozitivnim pričama koje moraju doći na temelju dobro odrađenog posla. Uz nastavak ulaganja ovoliko velike energije siguran sam da rezultati neće izostati. Svjedočit ćemo uskoro kako ovaj postotak popunjenosti parcela u gospodarskoj zoni raste," najavio je Penava.