U Vukovarskoj gospodarskoj zoni poslovnu zgradu počela je graditi vukovarska tvrtka Prvo plinarsko društvo. Riječ je o tvrtki osnovanoj 2001. godine, a njezine su djelatnosti uvoz, prodaja, opskrba i distribucija prirodnog plina. . Klijenti PPD-a najveći su poslovni i industrijski potrošači kao i najveći opskrbljivači na distribucijskim područjima. Tvrtka ima sjedište u Hrvatskoj, no posluje diljem Europe. Dugoročna im je strategija orijentirana na zadržavanje vodeće uloge na plinarskom tržištu Republike Hrvatske, ali i širenje na europskom tržištu.

Tvrtka PPD od Vukovarske gospodarske zone kupila je 11 000 četvornih metara, a objekt će sadržavati središnju zgradu, skladište i restoran te će na toj lokaciji biti smješteni svi djelatnici PPD-a koji trenutno rade na više lokacija u Vukovaru. Investicija je vrijednosti 2 milijuna eura, a završetak se radova očekuje u rujnu sljedeće godine.
„U nove prostorije planiramo useliti 1. listopada 2018. godine te nam je iznimno drago što ćemo se svi naći na istoj lokaciji budući da trenutno poslujemo na tri različite lokacije u Vukovaru. U Vukovaru sada zapošljavamo oko stotinu ljudi, a po preseljenju u nove objekte planiramo i nova zapošljavanja," rekao je direktor tvrtke PPD upravljanje Damir Kurtović

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je obišao započete radove te izrazio zadovoljstvo zbog proširenja poslovanja tvrtke PPD, a posebice zbog zapošljavanja novih djelatnika.
„Vukovarska gospodarska zona puni se dobrom dinamikom te smo u potpunosti preokrenuli loš trend prethodnih godina. PPD od svog osnutka radi u gradu Vukovaru. Imamo jako dobru suradnju, a tvrtka je često pokrovitelj mnogih društvenih događaja i manifestacija u našem gradu. Najvažnije je da je ova tvrtka ušla u Vukovarsku gospodarsku zonu i počela graditi funkcionalne objekte koji će zadovoljiti njihove potrebe kako više ne bi morali raditi na nekoliko lokacija. Pravo nam je zadovoljstvo da u gradu Vukovaru imamo tvrtku kao što je PPD, koja ne samo da zapošljava nego i gradi," rekao je gradonačelnik Penava dodajući kako je trenutno popunjeno 60% prostora Vukovarske gospodarske zone, no tendencija je na daljnjem popunjavanju.