{gallery}2016/09/01/02{/gallery}Prigodnom svečanosti obilježen je završetak radova na zgradi Poly (bruto površine 9700m2) u Poslovno inovacijskom centru Vukovar te objava natječaja za zakup prostora.

Voditelj projekta Dragan Njegić pojasnio je kako je poduzetnicima na raspolaganju 10 proizvodnih hala površine od 161 m2 do 1.410 m2 te 15 uredskih poslovnih prostora veličine 26 m2 - 77 m2. Cijena najma prostora je subvencionirana, a pored prostora zainteresiranim tvrtkama nudi se niz administrativnih i intelektualnih usluga u cilju razvoja poslovanja, poticanja rasta i inovacija te povećanja konkurentnosti poduzeća.

Vrijednost radova na zgradi Poly iznosi 27 milijuna kuna. U 2016. godini izvedeni su radovi na unutarnjem uređenju i opremanju zgrade Poly, vrijednosti 13 milijuna kuna, financirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj te sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u sklopu projekta „Razvoj zaokruženog koncepta za potporu inovativnom i tehnološki orijentiranom poduzetništvu BIC-Vukovar". Prethodno su izvedeni svi infrastrukturni radovi sa priključcima te vanjska obnova zgrade vrijednosti 14 milijuna kuna, financirano sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara i Grada Vukovara.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava tom je prigodom rekao je kako je Vukovar napokon dobio što zaslužuje. „Drago mi je da danas na najbolji način možemo pokazati kako Vukovar ima gospodarsku perspektivu, na kojoj ćemo nastojati raditi i dalje. Osim Poduzetničkog inkubatora Vukovar, i druge hale na području Gospodarske zone u Vukovaru se pune te niću nove tvrtke, što govori o živosti gospodarstva i ulasku proizvodnje u Vukovar", zaključio je Penava.

Iz Ministarstva poduzetništva i obrta svečanosti je nazočio načelnik sektora za investicije i poduzetničku infrastrukturu Sani Ljubunčić koji je konstatirao kako su stvoreni preduvjeti za još jedan zamah u gospodarstvu na području grada Vukovara. „Ovo je krasan primjer jednog koncepta koji je Hrvatskoj potreban, a Vukovar ga je već realizirao što je vrlo pohvalno", rekao je Ljubunčić pojasnivši kako je centar za inkubaciju poduzetnika početnika koncept koji je moderan i poželjan, a troškovi samog početka, od poduzetničke ideje, preko realizacije pa do ulaska u proizvodnju znatno sniženi što im olakšava probijanje na tržište. „Uvjeti koje pruža vukovarski poduzetnički inkubator su vrlo izuzetni, pogotovo za nove poduzetnike koji u startu imaju manjka kapitala i sredstva, tako da je ovo pravi primjer koncepta s velikim tržišnim potencijalnom te nema sumnje da će zaživjeti u proizvodnji", dodao je načelnik te je čestitao gradonačelniku Penavi i Gradu Vukovaru na uspješnoj izvedbi projekta.