{gallery}2016/09/02/02{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava uručio je ugovore gospodarstvenicima koji su ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Vukovara u 2016. godini.

Od lipnja ove godine odobreno je 17 potpora, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 487.971,01 kn.

„Poduzetnici su prepoznali ovaj Program mjera i koji je jako dobro prihvaćen te ih aktivno koriste kako bi bolje poslovali i bili konkurentniji na tržištu, što je u konačnici i naš cilj – zaposliti što više ljudi u gradu Vukovaru", rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako su ovakvi programi posebno značajni u vrijeme krize.

Kroz navedene mjere zaposleno je 120 ljudi, a najpopularnija mjera je bila ona za jačanje konkurentnosti kroz koju je poduzetnicima dodjeljeno najviše sredstava, točnije 1.500.000,00 kn.

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček naglasio je kako je cilj da nositelji cjelokupnog razvoja grada Vukovara budu obrtnici i poduzetnici te dodao: „S obzirom da smo poljoprivredni kraj, 500.000,00kn smo osigurali za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te ovim putem pozivam sve vlasnike OPG-a da se jave i iskoriste sredstva".

Potpisom ovih ugovora, Grad Vukovar utrošio je sva raspoloživa proračunska sredstva namijenjena spomenutom Programu, što znači da su gospodarstvenici s područja grada Vukovara ove godine ostvarili potpore u ukupnoj vrijednosti od 3.000.000,00 kn. U planu je ovaj iznos održati, a sukladno mogućnostima iduće godine i povećati.