U dvorani Rodne kuće Lavoslava Ružičke upriličeno je svečano uručivanje Ugovora o stipendiranju za učenike i studente koji su ostvarili pravo na stipendiju za školsku i akademsku 2019./2020. godinu.

Uz prigodne pozdravne riječi te uz želje za još više uspjeha u novoj godini, ugovore su uručili zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako je i za ovu školsku i akademsku godinu Grad Vukovar osigurao stipendije, a pored studenata, od prošle godine stipendije se dodijeljuju i učenicima srednjih škola deficitarnih zanimanja.

„Vjerujem kako će stipendije roditeljima i studentima te učenicima olakšati razdoblje obrazovanja u financijskom smislu. Grad Vukovar provodeći razne mjere nastoji stvoriti kvalitetne preduvjete za ostanak mladih, akademski obrazovanih ljudi u Vukovaru. Mjere daju pozitivne rezultate, što nam u konačnici kazuje i broj zaposlenih koji nakon dugog niza godina prelazi brojku od 10.000“ zaključio je Pavliček te dodao kako u mlade, vrijedne i obrazovane ljude treba ulagati jer će upravo oni uskoro biti nositelji društva na području grada Vukovara.

Za akademsku i školsku 2019./2020. godinu dodijeljeno je ukupno 161 stipendija od kojih je 20 stipendija za učenike srednjih škola, prve i viših godina školovanja za deficitarna zanimanje u iznosu od 400,00 kuna mjesečno. Nadalje, dodijeljena je 61 stipendija za studente svih godina deficitarnih zvanja u iznosu od 1000,00 kuna mjesečno te 80 stipendija za studente svih godina studija ostalih zvanja u iznosu od 500,00 kuna mjesečno. Sve stipendije dodjeljuju se za deset mjeseci.

U Proračunu Grada Vukovara za isplatu stipendija osigurano je 1.600.000,00 kuna.