U subotu 13. svibnja 2017. godine na glavnome gradskome trgu u Vukovaru je otvorena manifestacija „Mjesec sporta". Manifestacija se održava drugu godinu za redom na inicijativu Upravnog odjela za društvene djelatnosti u suradnji sa sportskim klubovima i Zajednicom sportskih Udruga grada Vukovara. Manifestaciju je otvorio viši stručni suradnik za sport i branitelje, Dado Marković, koji je napomenuo da je cilj navedene manifestacije je promocija sporta kao glavnog čimbenika u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, prevencija pojave pretilosti kod djece i mladih, socijalizacije djece i mladih i prevencija nasilja. U manifestaciji sudjeluje imopozatan broj djece I rekreativaca koji na taj način podižu svijest o zdravom načinu života.
Prvi tjedan bio je u znaku karatea tako da su na trgu članovi Karate kluba "Vukovar 91" demonstrirali svoja znanja i vještine. Među članovima kluba, koje su građani imali prilike vidjeti, bilo je onih koji već nastupaju po raznim natjecanjima, ali i onih najmlađih koji su tek na svojim karate početcima.
Istaknuto je i kako u Gradu Vukovaru aktivno djeluju 64 sportska kluba koja okupljaju preko 3.000 sportaša i sportašica. U protekle tri godine za njihov rad, treninge i natjecanja iz gradskoga proračuna isplaćeno je oko 15 milijuna kuna.