{gallery}2016/06/17/06{/gallery}Završili su nam još jedni Dani mladih u Vukovaru koji su, vjerujemo, ponudili mladima u našem gradu zaista raznovrstan sadržaj i uključili mnoge naše sugrađane u velik broj događanja koja su trajala puna tri dana!

U bogatom programu koji je započeo 9. lipnja i završio 11. lipnja bilo je aktivnosti sportskog i natjecateljskog duha kao primjerice Cage ball turnir, natjecanja kroz ekstremne sportove poput skateboarda, rola i bmx, radionica - od kojih izdvajamo robotiku na vodenom autobusu Bajadera gdje su svoja postignuća prezentirali Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar i Mirovna grupa mladih Dunav, izložba radova polaznika radionice digitalnog crtanja i Mandala radionice, živa EVS knjižnica – prezentacija Europske volonterske službe, radionica gitare i jamminga uz perkusije, prezentacija rada udruga i igranja društvenih igara na otvorenom te Like Book 4.

Umjetnički dio zaokružile su izrade grafita i prikazivanje vještina oslikavanja grafitima, Vukovar Street Art Trough Time - izložba fotki kroz 5 godina rada i natjecanja na Vukovar Street Artu, Artbeat - Već godinama prepoznata internacionalna izložba stikera odnosno naljepnica koja okuplja stotinjak umjetnika iz cijelog svijeta, ArtMix – izložba radova nekoliko tehnika na različitim medijima poput fotografije, platna, crteža, odjeće i skulptura, izložba fotografija „Foto dani mladih 2015.“.
U večernjim satima adrenalin su nam dizali stand up komičari iz Vukovara i Osijeka, glazbena grupa – osvajači Porina - Silente i VuBass Stage – elektronska glazba u Adici gdje je nastupio i jedan od najpoznatijih izvođača Teddy Killerz.

Želimo zahvaliti Hostelu 101 Dalmatinac za povoljne cijene noćenja, Hrvatskim željeznicama za odlične popuste na prijevozne karte, gradskoj tvrtki Komunalac na doniranim radovima, lokalnim kafićima i obrtnicima, institucijama, udrugama, sportskim klubovima, fotografima, kamermanima i Policijskoj postaji Vukovar koji su bili uključeni u naše aktivnosti.

I na kraju zahvaljujemo našim mladim sugrađanima na velikom odazivu jer vi ste pogon koji nas tjera da svake godine osmišljavamo sve bogatiji i raznovrsniji program.

Kako to obično biva Dana mladih Vukovar ne bi bilo bez potpune posvećenosti svih organizatora koji su ove godine dali sve od sebe kako bi realizirali zamišljeni program, a to su: Gradski savjet mladih Grada Vukovara, Udruga Rolling Wheels, YPGD – Mirovna grupa mladih Dunav, Europski dom Vukovar, Info-centar Za Mlade Vukovar/PRONI Centar za socijalno podučavanje i VUKA - Vukovarska udruga kulturnog aktivizma.

Još ponešto o Danima mladih Vukovar 2016. na linkovima:
http://www.vukovar.hr/vijesti/sve-vijesti/upravni-odjeli/287-upravni-odjel-za-drustvene-djelatnosti/9712-dani-mladih-vukovar-2016

https://www.facebook.com/events/1599944280295921/?active_tab=posts