Gradonačelnik Ivan Penava s predsjednicom Udruge Tko se boji sutra još? Majom Prakaturović svečano je rezanjem vrpce otvorio nove prostore Udruge na adresi Ivane Brlić Mažuranić 8.

S ciljem unaprjeđenja kvalitete rada Udruge i stvaranja uvjeta za daljnje aktivnosti, Grad Vukovar osigurao je prostore s adekvatnim pristupom svim članovima, a osobito djeci koja imaju smanjenu pokretljivost i zbog svog stanja kreću se uz pomoć invalidskih kolica, hodalica i drugih ortopedskih pomagala.

Gradonačelnik Penava poručio je kako je Grad Vukovar, kao i do sada, podrška u realizaciji ovakvih projekata te kako će uvijek biti otvoren za pomoć svim sugrađanima.

„Ovo je veliki korak za Udrugu i za sve njezine članove, djecu i roditelje. Prostor se vrlo brzo opremio i stavljen je u funkciju što je dokaz da je sve moguće uz dobru suradnju i komunikaciju članova i gradske uprave. Želim im puno sretnih godina u novim prostorijama koje će, siguran sam, kroz rad Udruge ispuniti svoju svrhu“, rekao je gradonačelnik.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš pojasnio je kako je za dobar socijalni program ključno, uz materijalna sredstva, imati i kvalitetne suradnike na terenu kako bi korisnici brojnih socijalnih usluga imali punu korist.
„Udruga je jedna kvalitetnih partnera i ona koja provodi niz projekata i projektnih aktivnosti u suradnji s Gradom Vukovarom. Ovim putem im čestitam na novom prostoru kojega smo im dodijelili te se nadam kako će im služiti u nadolazećem razdoblju“, rekao je pročelnik Paloš.

Predsjednica Udruge Tko se boji sutra još? Maja Prakaturović zahvalila je Gradu Vukovaru na prostoru, ali i svima ostalima koji su svojim doprinosom učinili da se prostor stavi u funkciju.
„S ponosom mogu reći da smo jedna od najaktivnijih udruga na području Vukovara i jedini koji okupljamo roditelje djece s teškoćama u razvoju i njihovu djecu. Novi prostori služit će nam za terapeutske svrhe djeci, okupljanje roditelja i djece, druženja i slično. Nekretninu smo dobili na korištenje od Grada Vukovara, a uložena sredstva su preko 46 tisuća eura. Prostori sadrže dvoranu za vježbanje djece, kabinete za masažu i fizioterapiju, senzornu sobu, kabinet za glazbenu terapiju, uredske prostore, malu salu za sastanke i veliku igraonicu. Sve je prilagođeno i opremljeno za djecu s teškoćama. Veselimo se nastavku rada na našoj novoj lokaciji“, rekla je Prakaturović.

Nakon svečanog rezanja vrpce i službenog programa, uslijedio je obilazak novih prostora i predstavljanje Udruge te nastup korisnika i prigodna zabava u dječjem parku.

Podsjetimo, Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju Tko se boji sutra još? osnovali su roditelji djece koja su izašla ili izlaze iz rane intervencije, a s ciljem pružanja pomoći i podrške obiteljima djece s teškoćama. Broje više od 100 članova roditelja i djece s teškoćama u najvećem broju adolescentne dobi (od 12-24 godine).