Gradonačelnik Ivan Penava s pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josipom Palošem nazočio je programu obilježavanja povodom Međunarodnog dana starijih osoba u organizaciji Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara. Zajedničko druženje uz grah, ples i pjesmu, organizira se svake godine kako bi se podsjetilo na važnost osoba treće životne dobi te na njihove aktivnosti i prava.

Nazočne je pozdravio gradonačelnik Ivan Penava poručivši kako je važno poštivati umirovljenike, one koji su svoj radni vijek posvetili razvoju našega grada i društva.
„Naši umirovljenici učinili su puno za nas tijekom svoga života, a sada je vrijeme da mi učinimo isto za njih te da im omogućimo ugodnu i kvalitetnu starost“, rekao je gradonačelnik te je poručio kako gradska uprava čini sve da tome tako bude. Istaknuo je i kako je odnos s umirovljenicima i udrugama vrlo kvalitetan te kako se nada da će se odlična suradnja nastaviti i u budućnosti.  Okupljenima je zaželio da svoj dan provedu u veselju i radosti.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš dao je naglasiti kako Grad Vukovar nastoji svojim mjerama pomoći brojnim društvenim skupinama, pa tako i umirovljenicima.
„Drago mi je da smo se i ove godine uključili te da smo financijski pomogli umirovljenicima u provedbi ovoga obilježavanja. Kontinuirano ulažemo u naše najstarije sugrađane kroz brojne mjere među kojima su božićnice, mjera Grad koji brine, izleti u Bizovačke toplice i slično. Također, tu si i projekti poput projekta „Zaželi“ i brojnih drugih koji socijalni program Grada Vukovara čine vrlo kvalitetnim i bogatim“, rekao je pročelnik Paloš.

Zahvalnost Gradu Vukovaru izrazio je u ime umirovljenika predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Andrija Biro.
„Svake godine oko Međunarodnog dana starijih osoba, koji se inače obilježava 1. listopada, organiziramo ovakvo druženje i tako proslavljamo naš dan. Umirovljenicima ovakva druženja puno znače, a cilj nam je da starije osobe izvučemo iz kuća i da im misli odvučemo od problema i bolesti. Danas nas je više od stotinu i zaista se lijepo družimo i veselimo“, rekao je Biro te je život umirovljenika u Vukovaru ocijenio odličnim, kao i suradnju s gradskom upravom.