Dunav je oduvijek bio odrednica Vukovara i njegovih stanovnika a danas je i jedan od glavnih razloga zašto se mnogi gosti odluče posjetiti nas. Opuštajuća atmosfera lijene, široke ali moćne rijeke, njene obale koje su ujedno promenada dvoraca i muzeja ali i nepregledna plodna ravnica, a na obroncima Fruške gore dozrijevaju najslađi plodovi srijemskih vinograda – sve to čini neponovljiv doživljaj za sva osjetila.

Vukovarci su uvijek živjeli na i uz svoju rijeku, pa tako i danas mnogi svoje vrijeme provode na njenim valovima i obalama. Rekonstrukcijom dunavske obale izgrađena je nova ljetna pozornica u centru grada, s Dunavom u svojoj pozadini koji čini idealnu scenografiju za ljetne večeri. 

U tom spoju rijeke i vrućih ljetnih noći Turistička zajednica grada Vukovara uz potporu Grada Vukovara kreirala je ove godine zanimljiv program pod nazivom Danube Garden Summer Nights koji pod dunavskim zvijezdama nudi izvrsnu glazbu, ukusnu hranu i osvježavajuća pića. Ovdje se mogu kušati najbolji proizvodi zadruge Vrhunsko vukovarsko, od domaćeg craft piva Walkow, preko Vukovarskog piva, osvježavajućeg gina, burgera pa sve do neizostavnih vina lokalnih vinara. A može se i probati novi domaći proizvod od jabuke – craft cider Malčer.

Ukupno četiri koncerta tijekom srpnja i kolovoza održat će se na ljetnoj pozornici uz Dunav koja u posebno uređenom ambijentu ove godine postaje nova hit lokacija za ugodno druženje, zabavu i uživanje u ljepoti vukovarskih noći. Za nama su već dva koncerta, i to izvrsnog fusion benda The Morenos te mlade hrvatske glazbenice Antonele Đinđić Nele, koji su svojim vrhunskim glazbenim izvedbama ove večeri učinili čarobnima. U kolovozu nas još očekuju koncerti dva benda, i to 13. kolovoza kada na ljetnoj pozornici nastupa bend Vinyl 33, a ljetne večeri završavamo 27. kolovoza sa svirkom benda O.K. Club.

Zvuči kao dobra pozivnica da ljetne večeri provedete u Vukovaru, u opuštajućem ambijentu uz rijeku i uživate u izvrsnom spoju dobre glazbe, osvježavajućih pića i dobrog društva!

 

Foto: Turistička zajednica grada Vukovara