Vukovarski umirovljenici i ove godine imaju mogućnost odlaska na jednodnevni izlet u Bizovačke toplice i uživanja u zajedničkom druženju, stoga od danas pa do 30. kolovoza, svakog utorka po četiri autobusa krenuti će put Bizovačkih toplica.

Prvoj grupi umirovljenika, njih ukupno 200, sretan put i ugodan boravak na jednodnevnom izletu poželjeli su gradonačelnik Ivan Penava te zamjenik Filip Sušac.

Izuzetno zadovoljstvo ovim projektom, na koji se vukovarski umirovljenici rado odazivaju, a koji je usmjeren ka skrbi za umirovljenike u gradu Vukovaru izrazio je gradonačelnik Ivan Penava. „Sedmu godinu za redom Grad Vukovar provodi ovaj lijepi projekt gdje u konačnici tisuće vukovarskih umirovljenika odlazi na jednodnevne izlete u Bizovačke toplice. Zadovoljstvo nam je vidjeti da u ovom projektu svake godine sudjeluje zaista veliki broj umirovljenika te da im možemo omogućiti dodatne sadržaje i aktivnosti u ovim ljetnim danima. Danas ispraćamo 4 autobusa s 200 umirovljenika te im želimo sretan put i ugodno provedeno vrijeme, a sve ostale pozivamo da se priključe ovom programu.“ dao je zaključiti gradonačelnik Penava.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac pojasnio je kako Grad Vukovar za ovu namjenu iz proračunskih sredstava izdvaja 100.000 kuna, a sufinanciranje jednodnevnih izleta odnosi se na troškove prijevoza u cijelosti i dijela ulaznice za Bizovačke toplice u iznosu od 32,00 kune po korisniku, dok je svaki korisnik, u svrhu sigurnosti odlaska na izlet, dužan osigurati razliku u iznosu od 10,00 kuna, budući je cijena ulaznice 42,00 kune.

Predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida grada Vukovara Andrija Biro zahvalio je Gradu Vukovaru na višegodišnjoj izvrsnoj suradnji koja vukovarskim umirovljenicima omogućuje kvalitetno provedeno vrijeme u ljetnim mjesecima.

Bizovačke toplice obiluju sadržajima koje mogu zadovoljiti sve potrebe posjetitelja kao i umirovljenika grada Vukovara. Navedene toplice su prema cjeniku najpovoljnije toplice jer osiguravaju razne popuste kao što su popust za umirovljenike i popusti za grupe od 20 i više osoba, a prema udaljenosti su najbliže gradu Vukovaru.