Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava povodom početka nove školske godine zamjenicima i suradnicima posjetio OŠ Siniše Glavaševića u Borovu naselju koju pohađa 390 učenika te im je ovom prilikom poželio sretnu i uspješnu novu školsku godinu.

Učenike su i ove školske godine na klupama dočekali besplatni udžbenici i bilježnice, a tijekom rujna dobit će i preobuku.
"Već petu godinu za redom Grad Vukovar nastavlja dobru praksu osiguravanja besplatnih udžbenika za sve vukovarske osnovnoškolce. Na ovaj način nastojimo promovirati lokal patriotizam i tvrtku Borovo. Namjera nam je upoznati djecu s proizvodima iz Vukovara te od malih nogu kod naših najmlađih sugrađana nastojimo razvijati i njegovati ljubav prema našem gradu," rekao je gradonačelnik Penava te ističući kako su to samo neki od načina na koji pomažu djeci i roditeljima. Djeci se nastoji osigurati sretno djetinjstvo besplatnim ljetovanjima i nagrađivanjem nadarene djece kako bi se roditeljima olakšalo školovanje djeca.
Za nabavu 1.494 nova udžbenika Grad je u proračunu osigurao 300.000 kn. Tvrtka Vodovod grada Vukovara sa 200.000 kuna financira 1.901 komplet bilježnica, koje su ukrašene slikama motiva grada Vukovara te prigodnim tekstovima.
I ove godine za preobuku svih učenika osnovnih škola Grad Vukovar osigurao je 200.000 kn. Za učenike od 1. do 4. razreda osigurano je 941 par cvički, a za učenike od 5. do 8. razreda osigurano je 955 pari startasica što je ukupno 1.896 pari preobuke.

Ravnateljica škole Slavica Mišić zahvalila je gradonačelniku dodajući kako je zbog besplatnih udžbenika, bilježnica i preobuke roditeljima početak nove školske godine manje stresan.
"Mislim da je to uistinu dobar početak jer se roditelji mogu više posvetiti učenju i uspjehu djece, a manje financijama," rekla je Mišić.