U organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja "Vukovarske majke" i Savjeta za branitelje Grada Vukovara u Vukovaru je obilježen Međunarodni dan nestalih osoba. Tim povodom su podno spomen obilježja u Borovu naselju položeni vijenci i zapaljene svijeće.
„S područja Grada Vukovara i danas se na popisu nestalih nalaze 292 osobe dok se s područja Vukovarsko-srijemske županije traga za 450 osoba", rekla je Manda Patko predsjednica Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke".
„Danas se na dostojanstven način želimo sjetiti svih onih nestalih u Domovinskome ratu. Nažalost, još je gotovo 300 nestalih s područja grada Vukovara. Mislim da nema ništa gore za obitelji nego kada ne znaju gdje su njihovi najmiliji te se ne mogu ni pomoliti ni zapaliti svijeću na njihovim grobovima. Upravo radi toga smo postavili ovaj spomenik u znak sjećanja na sve njih. Nažalost, još uvijek postoje naši sugrađani pa čak i neki visoki dužnosnici u politici koji očigledno imaju neke informacije o stradanjima u Domovinskome ratu, ali 26 godina nakon tih strašnih događaja još uvijek šute. Vjerujem kako će naše institucije napokon početi odrađivati svoj posao kako bi uspjeli pronaći što veći broj. Teško da ćemo ikada uspjeti pronaći svih 300, ali barem što veći broj kako bi se njihove obitelji imale gdje pomoliti," rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.
Međunarodni dan nestalih osoba obilježava se 30. kolovoza. središnje obilježavanje u Republici Hrvatskoj ove je godine organizirano u Karlovcu.