Grad Vukovar je prema podacima Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u 2021. godini u samome vrhu po brzini izdavanja građevinskih dozvola.

Naime, prema podacima za 2021. godinu, Grad Vukovar nalazi se na devetom mjestu na listi gradova u kojima se najbrže dobiva građevinska dozvola i to prosječno u roku od 23,7 dana, dok se u 2020. godini Grad Vukovar nalazio na desetom mjestu te liste, kada se građevinska dozvola izdavala u prosjeku u roku od 32,5 dana.

Iz navedenih podataka proizlazi da je u odnosu na prošlu godinu došlo do značajnog povećanja učinkovitosti u izdavanju građevinskih dozvola, budući da se građevinska dozvola u prosjeku izdaje gotovo 9 dana brže nego u 2020. godini.

Ovako velika učinkovitost rezultat je izuzetno dobre organizacije gradske uprave i upravnoga odjela u čijoj nadležnosti je rješavanje predmeta iz područja prostornog uređenja i gradnje, ali i stručnosti službenika. Službenici Grada Vukovara pristupačni su i dostupni strankama za sva pitanja i prije samog podnošenja zahtjeva, što dovodi do bržeg podnošenja urednog zahtjeva uz svu potrebnu dokumentaciju, a time se u konačnici povećava i učinkovitost u rješavanju predmeta.

Brzo izdavanje građevinskih dozvola jasan je pokazatelj učinkovitosti rada gradske uprave i svakako jasna poruka i poziv investitorima za ulaganje i građenje na području grada Vukovara.

Jednako tako, Grad Vukovar svoj rad u svim područjima temelji na transparentnosti te iznošenju i objavi točnih, potpunih i pravovremenih proračunskih informacija, ali i svih drugih informacija i podataka važnih za građane grada Vukovara i obavljanje poslova od lokalnog značaja.

Stoga je neizostavno istaknuti kako je Grad Vukovar i dobitnik priznanja za transparentnost gradskog proračuna u razdoblju studeni 2020. – travanj 2021., a sukladno istraživanju Instituta za javne financije kojim je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj.