Na temelju članka 18. stavka 1. Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi (NN, broj 83/22), članka 8. stavka 2. Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Vukovara (“Službeni vjesnik“ Grada Vukovara, broj 8/14) i članka 47. stavka 3. točke 2. Statuta Grada Vukovara ("Službeni vjesnik" Grada Vukovara br. 4/09, 7/11, 4/12, 7/13, 7/15, 1/18 i 2/18 – pročišćeni tekst, 7/19 Odluka Ustavnog suda RH, 3/20, 3/21 i 15/22), gradonačelnik Grada Vukovara objavljuje




Javni poziv
za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Vukovara



I.

Pozivaju se ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, udruge te druge pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u području kulture i umjetnosti na području grada Vukovara za podnošenje pisanih i obrazloženih prijedloga kandidata za članove Kulturnog vijeća Grada Vukovara.

II.

Kulturno vijeće Grada Vukovara sukladno Zakonu o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi (NN, broj 87/23, dalje: Zakon) kontinuirano prati i razmatra stanje u područjima umjetničkog i kulturnog stvaralaštva u gradu Vukovaru, daje prijedloge za poticanje njihova razvitka i unaprjeđivanja, predlaže ciljeve kulturne politike Grada Vukovara i mjere za njihovo provođenje, stručne podloge i mišljenja te obavlja druge poslove sukladno Zakonu.

Kulturno vijeće Grada Vukovara u svom radu stručno vrednuje i ocjenjuje programe i projekte prijavljene na javni poziv za potrebe u kulturi Grada Vukovara, predlaže kriterije vrednovanja programa i projekata, posebno razmatra mjere za poticanje i promicanje profesionalnog kulturnog i umjetničkog stvaralaštva i kulturnog amaterizma u gradu Vukovaru te gradonačelniku predlaže mjere za njihovo unaprjeđenje.

III.

Za članove vijeća imenuju se umjetnici, stručnjaci i kulturni djelatnici istaknuti u područjima umjetnosti i kulture u gradu Vukovaru.

Kulturno vijeće Grada Vukovara ima pet članova, a imenuju se odlukom gradonačelnika na mandat od četiri godine na temelju zaprimljenih pisanih prijedloga, uvažavajući stručnost i dosadašnja postignuća predloženih kandidata.

IV.

Prijedlozi kandidata za članove Kulturnog vijeća Grada Vukovara obvezno sadrže podatke o nazivu i sjedištu ovlaštenog predlagatelja, podatke o predloženom kandidatu te obrazloženje prijedloga. Prijedlog mora biti potpisan od strane ovlaštene osobe predlagatelja i ovjeren pečatom.



V.

Prijedlozi se podnose pisanim putem u roku od 15 dana od dana objave ovog Javnog poziva na internetskim stranicama Grada Vukovara, na adresu: Grad Vukovar, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Dr. Franje Tuđmana 1, 32000 Vukovar, s naznakom
“ Prijedlog za imenovanje člana Kulturnog vijeća Grada Vukovara-NE OTVARAJ“.



KLASA: 029-01/23-01/10
URBROJ: 2196-1-02-23-2
U Vukovaru, 14. prosinca 2023.



GRADONAČELNIK

Ivan Penava

Javni poziv