Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar sudjelovala je s korisnicima na 14. Prvenstvu Hrvatske u biciklizmu za osobe s intelektualnim teškoćama u Vrlici koje je financirano od strane Zajednice sportskih udruga grada Vukovara. Natjecanje je održano u četvrtak 06. i petak 07. lipnja 2024. godine u Vrlici. Organizator natjecanja je Centar za rehabilitaciju «FRA ANTE SEKELEZ», Vrlika, a isto je održano prema kombiniranim pravilima Svjetske Specijalne Olimpijade i organizatora.


Ekipa Golubice pokazala je zavidne sposobnosti u vožnji te su u Udruzi neizmjerno ponosni na njih i njihove rezultate. Naravno ni ovaj put korisnici nisu išli kući bez medalja! Natjecali su se u sljedećim kategorijama: u ženskoj kategoriji u cestovnoj utrci na 1500 metara sudjelovale su korisnice S.D. i M.Š., a u muškoj kategoriji u cestovnoj utrci na 1500 metara sudjelovao je korisnik N.J., a u vremenskoj utrci na 200 metara natjecao se korisnik M.I.
Korisnica S.D. bila je najbrža na utrci te je zasluženo osvojila 1. mjesto i postala državna prvakinja!
Korisnica M.Š. osvojila je 2. mjesto , M.I. osvojio je 3. mjesto , a N.J. osvojio je 2. mjesto!


Uz natjecanje, korisnici su sa svojim voditeljima iskoristili lijepo sunčano vrijeme za razgledavanje i uživanje u prirodi, te su posjetili muzej Sinjske alke gdje su doživjeli sve čari alke, tvrđavu Kamičak, posjetili su centar grada Sinja, izvor rijeke Cetine, a u povratku su posjetili i slap Krčić.
Kući su se vratili sretni i zadovoljni!