Gradonačelnik Ivan Penava sa svojim zamjenikom Filipom Sušcem i pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo Kristinom Bilić u nastupni posjet Gradu Vukovaru primio je veleposlanika Australije u Republici Hrvatskoj NJ. E. g. Richarda Rodgersa.

Veleposlaniku je ovo prvi posjet gradu Vukovaru te je tom prigodom istaknuo kako mu je izrazito zadovoljstvo biti u ovdje. Zahvalio je gradonačelniku na prijemu te je pojasnio kako su teme razgovora bile raznolike.
Vrlo mi je važno što sam danas u Vukovaru, obilazim Hrvatsku, a ova je regija povijesno vrlo važna za zemlju. S gospodinom Penavom i njegovim suradnicima razgovarao sam o brojnim temama, od izazova s kojima se susreću građani Vukovara do brojnih prilika koje im se pružaju. Zahvalan sam na svim informacijama i nadam se u budućnosti ponovnom susretu“, rekao je veleposlanik g. Rodgers.

Gradonačelnik Penava Veleposlaniku je uputio riječi dobrodošlice te mu je poželio ugodan boravak u gradu.

Razgovarali smo o brojnim temama, od hrvatske dijaspore u Australiji do života ovdje u Vukovaru. Razmijenili smo iskustva i stavove, te smo, kako sam i rekao Veleposlaniku, uvijek na raspolaganju za sve što u budućnosti bude potrebno kako bismo jačali odnose i njegovali dobru suradnju“, rekao je gradonačelnik Penava.

Veleposlanik će tijekom boravka u Vukovaru posjetiti i memorijalna mjesta te će nazočiti i projekciji filma „Zemljak“ u Pastoralnom centru sv. Bone u 19:15 sati.