Dugi niz godina, a osobito od preuzimanja osnivačkih prava nad osnovnim školama na području grada 2019. godine, Grad Vukovar izrazito skrbi o svojim osnovnoškolcima pa im je tako i za nadolazeću školsku godinu osigurao sav potreban školski materijal – bilježnice s motivima grada, preobuku, radne bilježnice, likovne mape, povijesni i zemljopisni atlas, kutiju za tehničku kulturu, biologiju i kemiju te likovne kutije za prvašiće.

Gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima, svojim zamjenikom Filipom Sušcem i pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darkom Dimićem, izvijestio je na konferenciji za medije kako je iz gradskoga proračuna za školski materijal ove godine osigurano 226.346,59 eura.

Ovaj projekt vrlo je važan i učenicima i roditeljima, a provodimo ga već dugi niz godina. Cilj je našim osnovnoškolcima uljepšati povratak u školske klupe u novoj školskoj godini, a roditeljima financijski olakšati. Besplatni školski materijali samo su neki od programa ulaganja u naše školarce, a zaista ulažemo napore kako bi im školovanje bilo što kvalitetnije i ljepše“, rekao je gradonačelnik Penava te je dao istaknuti kako djelatnici gradske uprave vrijedno rade na brojnim projektima koji će u budućnosti poboljšati i osnovnoškolsko i pedagoško obrazovanje u Vukovaru.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić naglasio je kako su brojni projekti kojima se nastoji ulagati u najmlađe Vukovarce, a pojasnio je kako se za pomoćnike u nastavi izdvaja oko izdvojeno oko 200 tisuća eura te za projekte poput prehrane, školske sheme i mednog dana oko 450 tisuća eura. Grad Vukovar je, kaže, ove godine uložio i u ugradnju klima u OŠ Nikole Andrića što je koštalo oko 160 tisuća eura.
Što se tiče redovitog djelovanja škola, u što se ubrajaju troškovi poput energenata, produženog boravka, prijevoza, ulaganja u izgradnju i popravke, Grad izdvaja još dodatno oko 1,3 milijuna eura. Vrijednost koju izdvajamo ukupno je veća od 2,4 milijuna eura, a dodatno za predškolce izdvajamo oko 2,5 milijuna eura te za srednjoškolce i studente oko 450 tisuća eura. Ukupno se radi o 5,4 milijuna eura ulaganja i to je razlog zašto smo već dvije godine u hrvatskom vrhu u kategorijama obrazovanja i mladih“, rekao je Dimić te je naglasio kako će besplatni školski materijal biti od velike pomoći roditeljima uslijed inflacije, ali i veselje za sve učenike koji uskoro ponovno sjedaju u svoje školske klupe.