Grad Vukovar uspješno se prijavio na poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade „Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini“, putem kojega su osigurana sredstva za nabavu novih igrala u Dječjem vrtiću Vukovar I, Područnom objektu „Vukovar novi“ u Županijskoj ulici u Vukovaru. 

U svibnju ove godine s tvrtkom LUMEG – IN j.d.o.o. potpisan je Ugovor o javnoj nabavi radova Opremanje Dječjeg vrtića Vukovar I – područni objekt „Vukovar novi“ kojim je ugovorena vrijednost robe u iznosu od 44.739,38 eura s PDV-om od čega 33.200 eura financira Središnji državni ured za demografiju i mlade, a preostalih 11.539,38 eura financira se iz gradskoga proračuna.

Radovi postavljanja igrala su završeni, a službeno ih je preuzeo pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara Darko Dimić.
Postavljena su nova igrala koja izgledaju uistinu prekrasno i zasigurno će naši najmlađi uživati u novim sadržajima. I dalje ćemo se javljati na natječaje s ciljem poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima. Smatramo da je vrlo važna obnova igrala ovakvoga tipa kako bi djeca imala što veću sigurnost i bolje uvjete tijekom svoje svakodnevne igre“, rekao je pročelnik Dimić.

Najmlađi Vukovarci u svom su vrtiću dobili tri nova igrala s gumenim antistres podlogama koja sadrže kućicu sa stolom, spiralni tobogan, penjalicu, ljuljačke, toranj s krovom, edukativne  igre, stepenice s rukohvatom i dr.

Igralište je uređeno s ciljem poboljšanja uvjeta pedagoškog obrazovanja u gradu Vukovaru, ali i kako bi najmlađi sugrađani bezbrižno, uz edukativnu notu, uživali u igri i zabavi tijekom boravka u vrtiću. Grad Vukovar kontinuirano ulaže u osnovnoškolsko i pedagoško obrazovanje, a uređenja i proširenja vrtića samo su jedan dio planiranih unaprjeđenja sadržaja za djecu i mlade.